2024. május 23. - Dezső

Töretlen a Fidesz népszerűsége

A Nézőpont Intézet legfrissebb reprezentatív felmérése szerint a Fidesz-KDNP töretlenül őrzi tetemes előnyét.
2010. május 26. szerda 15:35 - HírExtra
A Jobbik mind az összes megkérdezett, mind az aktív szavazók körében megelőzi az MSZP-t, amelynek mostani rossz eredménye miatt még az LMP is "előzési távolságba" került.

A szocialisták egy hónap alatt 4 százalékot veszítettek az aktív szavazók körében. (A felmérésben az "aktív szavazók" körébe a választási részvételüket biztosra ígérőket sorolták.)
A felmérés az új kormányszerkezet megítélését is vizsgálta. Utalt arra, hogy a Fidesz a minisztériumok és a vezetők minimalizálásával kezdte az új parlamenti ciklust.

Mint írták, a várakozásoknak megfelelően kevesen tiltakoznak amiatt, hogy az állam "magán kezdte a spórolást": a megkérdezettek 82 százaléka állította, hogy egyetért az átalakításokkal.

A közbiztonsággal kapcsolatban a megkérdezettek negyede úgy vélte, "a közrend fenntartásához - a rendőrség megerősítése mellett - szükség van a (jogerősen feloszlatott) Magyar Gárdára". Mindez mutatja a közbiztonság iránti erős igényt, s utólag is igazolja a Fidesz ehhez kapcsolódó határozott ígéreteit - áll az elemzésben.

A trianoni békeszerződés 90. évfordulójával összefüggésben a megkérdezettek 62 százaléka gondolja, hogy "a témával foglalkoznia kell az országnak", míg harmaduk (32 százalék) szerint ez nem időszerű.

A felmérés szerint a kormánypárt és a Jobbik támogatóinak túlnyomó része (69, illetve 71 százaléka), valamint az LMP támogatóinak 53 százaléka "gesztusértékű lépéseket vár a jubileum kapcsán", addig a szocialista tábor 58 százaléka a közömbösséget részesíti előnyben.
A Nézőpont Intézet a kutatás adatfelvételét május 18. és május 20. között végezte ezer ember telefonos megkérdezésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását