2024. május 17. - Paszkál

Kétévesen láncdohányos

Rászokott a cigire és nem tud szabadulni függőségétől egy kétéves kisfiú. A nikotinfüggőségben szenvedő kisfiúnak szülei sem segítenek a leszokásban, mert teljesen egészségesnek néz ki.
2010. május 25. kedd 11:07 - HírExtra
hisztérikus rohamot kap az indonéz kisfiú, ha szüleitől nem kapja meg a napi cigaretta adagját. Apja először 18 hónapos korában "kínálta" meg, és a kisfiúnak annyira megtetszett a füstölgő rudacska, hogy azóta nem tud nélküle élni.

"Nem aggódom az egészsége miatt, hiszen a fiam teljesen egészségesnek néz ki "– mondta vállát vonogatva Mohammad Risal. – Ha nem adjuk oda neki a cigijét, rögtön elkezd hisztizni!

A szenvedélybeteg kisfiú családját újságírók keresték fel egy dél-szumátrai halászfaluban, mert saját szemükkel akarták látni a dohányzó kisdedet.

A látottak meggyőzték őket arról, hogy a kisfiú valóban nikotinfőggő, ráadásul nem egyedi esetről van szó, ugyanis a központi statisztikai hivatal adatai szerint az indonéz gyerekek 25 százaléka 3-15 éves korában megismerkedik a cigarettával, 3,2 százalékuk pedig láncdohányossá válik, amit nagyban elősegít a dohányáru olcsósága.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását