2024. május 21. - Konstantin

Széles sávban ingadozva gyengült a forint árfolyama

Széles sávban ingadozva gyengültek a térségbeli devizák csütörtökön, követve az euró sorsával kapcsolatban táplált aggodalmak hatása alatt alakuló euró/dollár árfolyamot. Az eurót csütörtökön délután fél ötkor 281,84 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 279,70 forint után.
2010. május 20. csütörtök 19:08 - HírExtra
Csütörtökön is, mint az egész héten, az euróövezet pénzügyi stabilitásával szemben felmerült aggodalmak mozgatták a devizapiaci árfolyamokat, ami a térségbeli devizák esetében az euró/dollár árfolyam alakulásához való igazodást jelenti.

A görög adósságszolgálat rövid távú rendezését követően a figyelem az ország hosszú távú fizetőképességére, a megszorító intézkedések végrehajtására való képességére, valamint az euró létét veszélyeztető strukturális kérdésekre helyeződött át. Az utóbbi megfontolást az egyes származékos eszközök short-eladásaira kimondott német tilalom helyezte reflektorfénybe, fokozva a piacok szigorodó ellenőrzés miatti aggodalmát, és az euró-befektetéseiknek tulajdonított kockázatot.

Az amerikai tőzsdei nyitást követően nyilvánosságra hozott Conference Board áprilisi üzleti hangulat indikátor fokozta a piaci kockázatkerülést, biztonságosabb devizaeszközök, dollár és jen denominált eszközök felé terelve a befektetők figyelmét. Az indikátor 2009 márciusa óta első alkalommal mutatott csökkenést, ami azon nyomban két százalékot meghaladó indexcsökkenést idézett elő a Wall Streeten.

Az euró ezzel párhuzamosan 1,24 dollár feletti napi legmagasabb árfolyamához képest 1,23 alá esett, majd kissé korrigált. A forint 279,40 és 283,10-es eurójegyzés, a zloty 4,0875 és 4,2038-as eurójegyzés, a cseh korona 25,6223 és 25,9750-es eurójegyzés között mozgott. A forint és a cseh korona napi gyengülésének maximuma 1,3 százalék, a zlotyé 2,8 százalékos volt. A dollárt csütörtökön délután fél ötkor 228,54 forinton jegyezték 1,2345 dolláros euróárfolyam mellett. Szerdán délután a dollárt még 227,32 forinton, az eurót 1,2333 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése 198,24 forint 197,87 forint után, 100 japán jent 255,82 forinton jegyeztek a szerdai 248,32 forint után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását