2024. április 26. - Ervin

Árvíz: Borsod fellélegezhet

Kissé javult az árvízi helyzet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az elmúlt éjszaka már csak egy embert kellett kiköltöztetni otthonából. A folyók a Tisza és a Bodrog kivételével igen lassan ugyan, de apadnak, több út viszont továbbra is járhatatlan, illetve csak igen nehezen járható.
2010. május 20. csütörtök 08:35 - HírExtra
Bojti Imre ezredes, a megyei védelmi bizottság ügyeletese az MTI-nek csütörtök reggel elmondta: a kitelepítettek közül többen már visszamehettek otthonaikba, ám még így is 876 ember nem térhetett vissza a házába.

Összesen 170 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen védekeztek, illetve védekeznek. A gátakon, az árvízzel fenyegetett településeken hatezren dolgoztak, csak az elmúlt huszonnégy órában 180 ezer homokzsákkal erősítették, magasították a töltéseket, vették körbe a veszélyeztetett ingatlanokat. Ez idáig 875 ezer homokzsákot fektettek le.

A Sajó, a Bódva és a Hernád ha igen lassan is, de apad, a Hernád mentán Ócsanálos és Gesztely térségében azonban továbbra is igen súlyos a helyzet. A Tisza és a Bodrog ugyanakkor árad.

A megyében mintegy kéttucatnyi úton nem lehet, vagy csak igen nehezen, teherautókkal, traktorokkal lehetséges közlekedni. Tornabarakonyba és Tornaszentandrásra személyautóval továbbra sem lehet bemenni, Hernádszentandrás viszont Ináncs felöl már megközelíthető. Ároktőnél, Tiszalúcnál és Körömnél szünetel a kompközlekedés.

Újabb esőzés várható?

Lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék is eshet csütörtök délután Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a helyi meteorológiai szolgálat az MTI-t.

A közlés szerint Miskolcon szerdán 2,2 milliméternyi csapadékot mértek és a megyében is hasonló volt a helyzet. Csütörtökön nagyobb mennyiség is várható lokálisan, azaz kisebb területeken a kialakuló záporok, zivatarok környezetében. Pénteken is számítani kell esőzésre, talán a szombat és a vasárnap lehet naposabb.

A szlovák területeken, a Sajó és a Bódva vízgyűjtőjén hasonló helyzet várható az időjárási előrejelzések szerint, záporokra, zivatarokra van esély, lokálisan akár nagyobb mennyiségű csapadék is eshet.
Forrás: MTI/hirextra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását