2024. április 19. - Emma

Edelény: éjjel is tart majd a megfeszített munka

Éjszaka is védekeznek a töltéseken a Borsod megyei Szendrőben és Edelényben, ahol apad a Bódva vize, de az áradat még mindig jelentős.
2010. május 19. szerda 22:35 - HírExtra
Hatalmas a víztömeg Szendrőben. A Szuhogy felé vezető út környékén folyamatosan dolgoznak a szivattyúk, a település északi végénél - Szalonna felé - pedig még mindig zsákolják a homokot. Két csónakkal viszik az érintett töltésrészhez, mert ott akkora a víz, hogy másként nem tudják megközelíteni - részletezte szerdán este Szaniszló János, a település független polgármestere, hozzáfűzve, hogy a folyó vízszintje apad.

Edelényben is tart a védekezés. Éjszaka befejezik - a hídtól fölfelé lévő, Bódva úti részen- a töltés megtámasztását, ez mintegy két kilométeres szakaszon biztosítja a megfelelő védelmet az ártól. Százezer fölött van már a beépített homokzsákok száma - mondta Molnár Oszkár, független polgármester.

Hozzátette: vízügyi szakemberek, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök segítik a munkát közösen azokkal az önkéntesekkel, akik az országból érkeztek. Itt vannak Nyíregyházáról, Debrecenből, Nyíradonyból, Kőröstarcsáról, de jöttek Szegedről, Békés megyéből, a fővárosból is - sorolta a teljesség igénye nélkül.

Arról is beszámolt, hogy sok felajánlást kaptak: élelmiszert, gumicsizmát, esőköpenyt, fertőtlenítőszert és pénzadományt is küldenének szinte az ország minden pontjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását