2024. április 28. - Valéria

MSZP: nem kell vitanap Trianonról

Az MSZP szerint felesleges, hogy Nemzeti együttműködés a Kárpát-medencében címmel politikai vitanapot tartson az Országgyűlés június 4-én, a trianoni szerződés aláírásának kilencvenedik évfordulóján.
2010. május 19. szerda 17:05 - HírExtra
Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerdán ezt annak kapcsán mondta az MTI-nek, hogy a Jobbik az Országgyűlés első plenáris ülésén az Orbán Viktor leendő kormányfő által benyújtott, a Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozat általános vitája során kezdeményezte a vitanap megtartását.
A leköszönő szocialista pártelnök azt mondta: Trianon témája nem vita kérdése.

Minden pártnak el kell döntenie, hogy feltétlenül rontani akarja-e értelmetlen kezdeményezésekkel és a Parlament falai közti jobbikos kirohanásokkal a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) esélyeit a szlovákiai választásokon - tette hozzá a pártelnök.

Szerda délelőtt Schiffer András, az LMP frakcióvezetője az MTI-nek jelezte, támogatják a politikai vitanap megtartását.

Politikai vitanapot a házszabály szerint a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli indítványára lehet tartani. A jelenlegi Országgyűlésben egyik ellenzéki frakció sem rendelkezik ezzel a mandátumaránnyal. A politikai vitát - ha sikerül a megfelelő számú aláírást csatolni - az Országgyűlés az indítvány benyújtásától számított tizennégy napon túl és huszonnyolc napon belül tartja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. május 19. 18:44
Megint csak azoknak van igaza akik folyamatosan azt mondják, hogy az mszp magyarellenes. Lendvainak megszületnie sem szabadot volna. Csak azt tudom mondani, hogy ez a lendület amit a magyarságunk helyreállítása érdekében kezdtek el ne fogyjon el és mindenképpen vigyék véghez.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását