2024. május 14. - Bonifác

A Jobbik sikere

A Jobbik "történelmi sikernek" tartja, hogy a házelnök emlékülést kezdeményezett a trianoni szerződés aláírásának kilencvenedik évfordulója alkalmából, de kitart a politikai vitanap megtartásával kapcsolatos indítványa mellett.
2010. május 19. szerda 10:13 - HírExtra
Novák Előd, a Jobbik alelnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében emlékeztet arra, hogy pártja Nemzeti együttműködés a Kárpát-medencében címmel politikai vitanapot kezdeményezett június 4-ére, az Országgyűlés első plenáris ülésén az Orbán Viktor által benyújtott, a Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat általános vitája során.
    
"Akkor Semjén Zsolt azt kiabálta be, hogy a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, ezzel a KDNP elnöke heves vitát váltott ki" - írta Novák Előd, akinek közlése szerint a politikai vitanap iránti Jobbik-kezdeményezést  támogatásáról biztosította az LMP, így már csak 14 képviselő aláírására van szükség.
    
(Politikai vitanapot a házszabály szerint a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli indítványára lehet tartani. A jelenlegi Országgyűlésben egyik ellenzéki frakció sem rendelkezik ezzel a mandátumaránnyal. A politikai vitát az Országgyűlés az indítvány benyújtásától számított tizennégy napon túl és huszonnyolc napon belül tartja meg.)
    
A Jobbik alelnöke szerint "a fokozódó nyomásra reagálva" kezdeményezett Schmitt Pál házelnök egy emlékülést, amelyet a Jobbik "történelmi sikernek tart, különösen annak fényében, hogy 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés".    Novák Előd kitér arra is: bár pártja határozati javaslatát, amely a trianoni döntés évfordulójának nemzeti emléknappá nyilvánításáról szólt, a Fidesz egyelőre nem kívánta napirendre tűzni, a Jobbik bízik benne, hogy az indítvány június 4-éig elfogadásra kerülhet. Az ellenzéki politikus közlése szerint emellett "szükséges a méltóságteljes emlékülés után egy eredménnyel járó, konstruktív vita is a határon túli magyarság jövőjéről, ezért a Jobbik nem tágít e kezdeményezésétől sem". 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását