2024. április 27. - Zita

A három csapás az egészségügyi dolgozókat is védené?

A fideszes Szijjártó Péter módosító indítványt nyújtott be szerdán a "három csapás" néven ismertté vált törvényjavaslathoz; ebben kezdeményezi, hogy a tanárok mellett az egészségügyi dolgozók ellen elkövetett erőszakos cselekmények is az eddiginél szigorúbb büntetést vonjanak maguk után.
2010. május 19. szerda 20:00 - HírExtra
A Fidesz sajtóosztályának szerdai közleménye felidézi: egyre gyakrabban fordul elő Magyarországon, hogy egészségügyi dolgozók - orvosok, ápolók, mentőtisztek - támadás, bántalmazás, fizikai erőszak áldozataivá válnak.

Mint írják, ezek az egészségügyi dolgozók gyakran rendkívül alacsony fizetésért azért dolgoznak, hogy életeket mentsenek és beteg emberek gyógyításában vállaljanak részt. Ezért mindenképpen indokolt, hogy a büntető törvénykönyvbe (Btk.) olyan szigorítás kerüljön, amely a jelenleginél nagyobb védelmet nyújt az egészségügyi dolgozóknak - ismerteti a közlemény.

Az Alapellátó Orvosok Szövetsége kedden közölte, a Btk. módosítását kezdeményezi, hogy a közfeladatot ellátó egészségügyi dolgozók is fokozott büntetőjogi védelemben részesüljenek. A szövetség közleménye szerint az utóbbi években a tanárokkal szembeni erőszakos cselekmények mellett az orvosok, mentősök, egészségügyi szakszemélyzethez tartozók elleni támadások is elszaporodtak, ezért szükséges a fokozott büntetőjogi védelmük.

A közleményben Gyenes Gézát, az egészségügyi bizottság jobbikos alelnökét, az alapellátó orvosok szövetségének tiszteletbeli elnökét kérték fel a módosító javaslat benyújtására. Ennek értelmében megemelnék "az egészségügyről szóló törvényben meghatározott esetben az egészségügyi dolgozó, valamint az egészségügyi szolgáltatóval munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló más személy" sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tételét.

A fideszes Lázár János, Kósa Lajos, Balsai István és a kereszténydemokrata Rubovszky György hétfőn nyújtotta be a Btk.-t több ponton módosító javaslatát. Ez megteremtené a közoktatásban dolgozó pedagógusok fokozott büntetőjogi védelmét azzal, hogy a pedagógus, valamint a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott sérelmére elkövetett bűncselekményeket súlyosabban büntetné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását