2024. május 18. - Erik, Alexandra

PSZ: végre odafigyelnek a pedagógus szakmára

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) örömmel fedezte fel a Fidesz-KDNP törvénymódosító javaslatai között az iskolai agresszió megfékezésére kezdeményezett jogszabály-változtatási indítványát.
2010. május 18. kedd 15:55 - HírExtra
A PSZ honlapján kedden közzétett állásfoglalásban felidézték, hogy a szakszervezet már 2009 márciusában jogszabály-változtatást kezdeményezett a pedagógusok elleni agresszió megfékezése érdekében, melyről tárgyalásokat folytatott az oktatási ombudsmannal, az OKM államtitkárával és az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériummal is.

A Fidesz-KDNP hétfőn benyújtott javaslata a közoktatásban dolgozó pedagógusok fokozott büntetőjogi védelmét is megteremtené azzal, hogy a közoktatásról szóló törvényben meghatározott közfeladatot ellátó pedagógus, valamint a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében megemelné a kiszabható büntetési tételek mértékét.

A PSZ korábban azt indítványozta, hogy legyen kötelező minden esetben gyorsított eljárás az agresszív szülő ellen, és esetlegesen az előzetes letartóztatás is.

Azt is javasolták, hogy legyen szabálysértés és komoly eljárás, ha a szülő nem működik együtt az iskolával, illetve az önkormányzatoknak legyen kötelező egy olyan rendszer kiépítése, amely adott esetben gyors áthelyezést tesz lehetővé. Ez lehet saját intézményen belüli rendszer, vagy más önkormányzatokkal - közös megállapodás szerint - más fenntartókhoz tartozó intézmények közötti rendszer.

Az érdekvédelmi szervezet kötelezően alkalmazandó munkakörként tüntetné fel a közoktatási törvényben a biztonsági őrt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását