2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP így is, úgy is kiáll a pedagógusok érdekeiért

Az MSZP kormányra kerülése, illetve ellenzékbe szorulása esetén is támogatja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által támasztott elvárásokat - mondta Tatai-Tóth András, a szocialista párt oktatásügyi szakpolitikusa hétfőn az MTI-nek.
2010. március 29. hétfő 21:54 - HírExtra
Galló Istvánné, a PSZ elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egyebek mellett a pedagógus-életpálya kidolgozását és bevezetését, uniós mércéhez igazodó élet- és munkakörülményeket, valamint minden szinten valódi érdekegyeztetést várnak az új kormánytól.

Tatai-Tóth András szerint pártja a PSZ elvárásainak többségével egyetért, amit az is mutat, hogy a szocialista kormányok alapvetően ezek alapján dolgoztak az elmúlt nyolc évben, és a jövőben is együtt kívánnak működni valamennyi oktatási szervezettel.

A kormánypárti képviselő ugyanakkor hozzátette, hogy néhány részletről, így például a "nehezen kezelhető tanulók iskolában tartásának megoldásáról" még további tárgyalásokra van szükség.

Galló Istvánné egyebek között arról is beszélt, hogy tapasztalataik szerint a pedagógusok többsége támogatja az alsó tagozatos diákok buktatásának visszaállítását. Az iskolai agresszió elleni hatékony fellépést azonban szerinte nem az "iskolából való kicsapással" lehet megoldani. Mint mondta, az önkormányzatoknak kellene kijelölniük olyan közoktatási intézményeket, amelyeknek fel kellene venniük a problémás gyerekeket, s ott speciálisan képzett pedagógusok foglalkoznának velük. Elengedni viszont nem szabad őket, annak ugyanis beláthatatlan következményei lennének - mutatott rá a PSZ elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását