2024. május 10. - Ármin, Pálma
Összeült, s meg is alakult az új Országgyűlés. Eddig mindenki hozta, amit vártunk tőle: Vona Gábor a mellényét, Sólyom László a lebilincselő beszélőkéjét, Horváth János a fiatal demokratához méltó lendületét. A nevetés sem maradt el.
2010. május 14. péntek 12:15 - HírExtra

13.03 - A Jobbik esküt tett a Szent Koronára


Az Országházban elhelyezett ereklyét körbe állva tettek esküt a Szent Koronára a Jobbik parlamenti képviselői a törvényhozás pénteki, alakuló ülése előtt. Vona Gábor fehér inget, öltönyzakót, alatta fekete mellényt viselt, amikor belépett az épületbe. (MTI)

12.58 - Megvan az első törvényjavaslat

Az LMP adta be az első törvényjavaslatot az új Országgyűlésben. Schiffer András frakcióvezető már a pénteki alakuló ülés előtt benyújtotta a nemzetbiztonsági szakszolgálatokról szóló törvény módosítását kezdeményező indítványát. Az LMP azt szeretné elérni, hogy ha bármely párt, annak egy képviselője vagy kapcsolatrendszere után a titkosszolgálatok vizsgálódnak, akkor az adott pártnak a nemzetbiztonsági bizottságba delegált tagja erről ne kaphasson információt. (MTI)


12.37 – Öregedő demokraták

„Az LMP és a Jobbik frakciójának háromnegyede 1970 után született, ez a frakció korábban hiányzott a magyar politikai életből” – mondta Horkai Hörhel Ferenc az m1-nek. „Ez a korosztály a legjobban a Fideszből hiányzik” – tette hozzá.



12.23 - Lázár: minősíthetetlen az egyharmad hozzáállása

"Mi ma a magyar Országgyűlésben azt fogjuk kezdeményezni, addig nem megyünk haza, amíg nem alakulnak meg a bizottságok, nem kezdődhet el az a szakmai munka, amely feltétele az általunk benyújtott törvények tárgyalásának" - hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője.
Közölte, remélik, hogy a szocialisták meggondolják magukat, és jelölnek bizottsági tisztségviselőket.
Szólt arról is, hogy a leendő házelnök, Schmitt Pál bölcs döntést fog hozni, de az ellenzék "zavaros, áttekinthetetlen, gyermekded kívánságlistája" nem lesz rendezőelv. Egyetlen rendezői elv van, a választói akarat” – idézte Lázárt az MTI.

12.15 - Vona egyelőre öltönyben

Vona a Parlament előtt öltönyben szállt ki a fekete Opelből, az Indexnek sejtelmesen azt mondta, meglátjuk, hogy lesz-e rajta gárdistamellény. Az Origo szemfüles munkatársa azonban még reggel fotózta le a lakásából kilépő Vonát, aki a kezében mellénynek látszó tárgyat szorongatott.

 11.58 - Mi lesz ma?


Egy órakor nyitja meg az új országgyűlés alakuló ülését Sólyom László köztársasági elnök. Papírforma szerint simán le kénemennie az első ülésnapnak, Bajnaiék leteszik, Orbánék a kezükbe kapják a gyeplőt és mindenki beszédet mond, fél hétkor meghallgatják a Szózatot, aztán hazamennek.

Az alakuló ülésen azonban várhatóak botránygyanús momentumok is, Vona Gábor ígérete, amely szerint gárdistamellényben fog megjelenni ma, várhatóan kemény közjogi diónak bizonyul majd a honatyák számára. A szocialistáknak és a Jobbiknak még nem sikerült megegyezni a bizottsági helyekről, a Fidesz pedig szeretné megakadályozni, hogy a leendő legfiatalabb képviselő, Dúró Dóra a parlamenti hagyományokhoz híven korjegyzőként szerepet vállaljon az ülés levezénylésében.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását