2024. május 10. - Ármin, Pálma

Alakuló ülés: a korelnök olvassa a parlamenti esküt

A Jobbik közlése szerint a hagyományoktól eltérően idén nem a legfiatalabb képviselő, hanem az Országgyűlés korelnöke olvassa majd előre a képviselői eskü szövegét a parlament alakuló ülésén.
2010. május 14. péntek 10:25 - HírExtra
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője, egyben az új összetételű Országgyűlés legfiatalabb képviselője az MTI-nek pénteken elmondta: az alakuló ülés részleteit tisztázó csütörtök délutáni, zárt egyeztetésen dőlt el, hogy a fideszes Horváth János "magához vonja" ezt a feladatot.

A megbeszélésen tájékoztatása szerint a korelnök mellett a korjegyzők, illetve a titkos szavazásnál segédkező munkatársak, valamint az Országgyűlés jegyzői irodájának főtitkára vett részt. Horváth János itt jelentette be a hagyományokkal szakító döntést, amit "láthatóan felsőbb utasításra tett, a Fidesz ugyanis nem szerette volna, ha jobbikos képviselő olvassa elő az esküt" - fejtette ki a szóvivő.

Megjegyezte: a Fidesz-KDNP-nek 1998-ban még nem volt fenntartása az ellen, hogy a később első fokon elítélt szocialista Zuschlag János olvassa elő a képviselői esküt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását