2024. május 9. - Gergely

Staudt Gábort jelöli a Jobbik a nemzetbiztonsági bizottság élére

A Jobbik Staudt Gábort, a párt etikai és fegyelmi bizottságának elnökét jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elnökének.
2010. május 13. csütörtök 16:03 - HírExtra
Novák Előd, a Jobbik alelnöke csütörtökön az MTI-nek elmondta: a párt parlamenti frakciója Sneider Tamást, a Jobbik alelnökét javasolja az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság vezetőjének.

Az ellenzéki pártok között kedden született megállapodás értelmében a Jobbik két parlamenti bizottságot vezethet, illetve további hat testületbe jelölhet alelnököt.

A Jobbik-frakció csütörtöki döntése értelmében Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke az alkotmányügyi; Pősze Lajos, a párt szakmapolitikai igazgatója a gazdasági; Apáti István mátészalkai képviselő az önkormányzati; Gyenes Géza, a Jobbik egészségügyi kabinetjének elnöke az egészségügyi; Gyöngyösi Márton, a párt korábbi külügyminiszter-jelöltje a külügyi és határon túli magyarok; Zakó László, a Jobbik Zala megyei elnöke a sportbizottság alelnöki tisztségét töltheti be.

A Jobbik-frakció megerősítette, hogy Balczó Zoltánt, a Jobbik alelnökét jelöli az Országgyűlés alelnökének, míg parlamenti jegyzőnek Hegedűs Lórántnét és Lenhardt Balázst javasolják a párt képviselői.

A nemzetbiztonsági bizottság élére jelölt Staudt Gábor a Jobbik honlapján olvasható életrajza szerint 1983-ban született. A főállásban ügyvédjelöltként dolgozó politikus 2007-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 2005-ben a Hallgatói Önkormányzat elnöke is volt. A dokumentum szerint Staudt Gábor 2003-ban egyetemistaként ismerkedett meg a Jobbikkal.

Sneider Tamás, a szintén a párt internetes oldalán található életrajza szerint, 1972-ben született Egerben. Az egri mezőgazdasági szakközépiskolában érettségizett 1991-ben, szőlő- és gyümölcstermesztő kertész szakképesítéssel rendelkezik. A politikus közlése szerint a kilencvenes évek elején vezetője volt az "első csonkaországi nemzeti ifjúsági szervezetnek, a Nemzeti Ifjak Egyesületének".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását