2024. május 10. - Ármin, Pálma

A Fidesz Lezsákot és Jakabot jelöli a Ház alelnökének

Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz az Országgyűlés alelnökének - jelentette be csütörtökön Lázár János, a Fidesz megválasztott frakcióvezetője. A KDNP Latorcai Jánost jelöli alelnöknek.
2010. május 13. csütörtök 16:42 - HírExtra
Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján beszámolt a bizottsági jelöléseikről is. E szerint tizenegy parlamenti bizottságba delegál elnököt a Fidesz, kettőbe a KDNP.

Az alkotmányügyi bizottságba elnöknek Balsai Istvánt, alelnöknek Cser-Palkovics Andrást, a gazdaságiba elnöknek Rogán Antalt, alelnöknek Szatmáry Kristófot, az önkormányzatiba elnöknek Kovács Zoltánt, alelnöknek a KDNP-s Habis Lászlót, az egészségügyibe elnöknek Mikola Istvánt, alelnöknek Pesti Imrét jelölik. A honvédelmi bizottságba elnöknek Kocsis Mátét, alelnöknek Csampa Zsoltot és a KDNP-s Básthy Tamást, a külügyibe elnöknek Balla Mihályt, alelnöknek Nagy Gábor Tamást, a mezőgazdaságiba elnöknek Font Sándort, alelnöknek Horváth Istvánt, az oktatásiba elnöknek Pokorni Zoltánt, alelnöknek Pósán Lászlót jelölik. A kulturális bizottságba elnöknek L. Simon Lászlót, alelnöknek a KDNP-s Pálffy Istvánt, az európai ügyibe elnöknek Hörcsik Richárdot, alelnöknek Firtl Mátyást, a sportbizottságba elnöknek Bánki Eriket, alelnöknek pedig Szalay Ferencet jelölik.

Az emberi jogi bizottság élére a KDNP Lukács Tamást jelöli, alelnöke várhatóan a fideszes Gulyás Gergely lesz. A mentelmi bizottság elnökének Rubovszky Györgyöt jelölik a kereszténydemokraták.

A leendő ellenzék által vezetett költségvetési bizottságba Szijjártó Péter jelöli alelnöknek a Fidesz. Az ifjúságiba Ágh Pétert és Talabér Mártát, a fenntartható fejlődés bizottságába Turi-Kovács Bélát, a foglalkoztatásiba Varga Józsefet és Kara Ákost, a fogyasztóvédelmibe Szabó Zsoltot és Zsigó Róbertet, a nemzetbiztonságiba pedig Demeter Ervint jelöli a Fidesz-KDNP.
Jegyzőnek a Fidesz Szűcs Lajost, Erdős Norbertet és Földesi Gyulát jelöli. Az Interparlamentáris Unió elnökének Horváth Jánost, alelnökének pedig Gruber Attilát szánják.

Lázár János közölte: a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén foglalkoztak azokkal a jogszabálytervezetekkel is, amelyeket pénteken és hétfőn fognak benyújtani önálló képviselői indítványként. Emellett meghallgatták Orbán Viktor Fidesz-elnök politikai helyzetértékelését, és szó volt a gazdasági tényfeltárás jelenlegi helyzetéről is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását