2024. április 29. - Péter

A Jobbik ragaszkodik a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséhez

A Jobbik nem kívánja feladni a parlament nemzetbiztonsági bizottságának vezetését, a párt ragaszkodik az ellenzéki frakciók kedden született szóbeli döntéséhez - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
2010. május 13. csütörtök 11:23 - HírExtra
Vona Gábor úgy fogalmazott, ha a többi frakció a tárgyalások újranyitása mellett döntene, és azt kérnék a Jobbiktól, hogy mondjon le a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről, akkor pártja az LMP-től a fenntartható fejlődés, míg az MSZP-től a számvevőszéki és költségvetési bizottság elnöki székét kérné.

Vona Gábor szerint az MSZP és az LMP a tárgyalások újranyitásának ötletével elismerte, hogy a Jobbik sikeresen dolgozott a parlamenti bizottsági tisztségviselőkről szóló egyeztetésen.

A Jobbik leendő frakcióvezetője ugyanakkor felháborodásának adott hangot amiatt, hogy szerinte a másik két ellenzéki párt diszkriminatívan lépett fel ellenük, ugyanis szerinte "elsőrendű és másodrendű" szavazókat feltételezve vitatják el tőlük a nemzetbiztonsági bizottság vezetését.

A kérdésben egy "MSZP-LMP tengely" alakult ki, ami azt mutatja, hogy a szóbeli megállapodást felrúgó LMP az "SZDSZ útjára lépett", politikai értelemben annak utódpártjának tekinthető - értékelte Vona Gábor.

Hozzátette: a Jobbik mindemellett arra gyanakszik, hogy az MSZP-t és az LMP-t felhasználva "hazai és nemzetközi háttérerők mozdultak meg" annak érdekében, hogy pártjától elvegyék a nemzetbiztonsági bizottság vezetését.

Kérdésre válaszolva a pártelnök megerősítette, hogy az Országgyűlés pénteki alakuló ülésén fekete mellényben és fehér ingben vesz részt, amit nem tart jogsértésnek. "Ez a mellény nem a Magyar Gárda egyenruhája, ez egy gárdamellény, amely nem minősül egyenruhának", hanem szolidaritást fejez ki azok iránt, akiket az előző kormány antidemokratikus módon üldözött - fogalmazott a politikus.

Szintén kérdésre reagálva leszögezte, hogy nem kívánják visszaléptetni az ügyészségi nyomozás alá került, területi listáról mandátumot szerzett képviselőjüket. Samu Tamás Gergőt azzal vádolják, hogy több emberrel együtt rátámadt a rendőrökre 2008. március 15-én. A Jobbik Békés megyei elnökét Sólyom László államfő - mint az egyik legfiatalabb parlamenti képviselőt - korjegyzői feladatokra kérheti fel a Parlament alakuló ülésén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását