2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gulyás: szégyen, hogy a Jobbiké a nemzetbiztonsági bizottság

Szégyenteljes fejleménynek nevezte Gulyás József, hogy a Jobbik vezetheti a nemzetbiztonsági bizottságot.
2010. május 11. kedd 20:38 - HírExtra
Gulyás József kedden az MTI-nek azt mondta: bízik benne, hogy még jóvátehető a Jobbik pozíciószerzése az Országgyűlés "legkényesebb bizottságában".

A leköszönő független országgyűlési képviselő szerint a súlyos hiba ugyan elsősorban az MSZP-nek róható fel, de sem a Fidesz, sem a KDNP, sem az LMP nem viselkedik felelősen, ha miután rátolják a felelősséget a szocialistákra, egyszerűen tudomásul veszik a kialakult helyzetet. A pénteki alakuló ülésig mindenképpen újra kellene tárgyalniuk ezt a kérdést - jelentette ki, hozzátéve: szégyenteljes fejlemény, hogy egy olyan párt vezetheti a nemzetbiztonsági bizottságot, "amely az alkotmányos normákat nyíltan kikezdő magatartást tanúsít megalakulása óta".

Rossz üzenet a köztársaság végrehajtó szerveinek, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, a rendőrségnek, az ügyészségnek és a bíróságoknak, ha a nemzetbiztonsági terület feletti parlamenti kontroll megjelenítésére a Jobbikot alkalmasnak találják a demokratikus parlamenti pártok - fejtette ki Gulyás József.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő keddi tárgyalásokat követően kedden Vona Gábor, a Jobbik elnöke azt mondta: a bizottsági elnöki és alelnöki pozíciók elosztásánál pártjának sikerült olyan pozíciókat szereznie, amelyek lehetőséget adnak a párt erejének további növelésére. A pártelnök szerint az, hogy az ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság mellett a Jobbik egyik tagja elnökli majd a nemzetbiztonsági bizottságot, az "politikai áttörés a Jobbik számára".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását