2024. május 26. - Fülöp, Evelin

MSZP: Fidesz és LMP bratyi a szocialisták ellen

Az MSZP szerint groteszk kis koalíció kezd kialakulni az LMP és a Fidesz között, amelynek a célja a szocialisták lejáratása a Jobbikkal.
2010. május 12. szerda 19:10 - HírExtra
Nyakó István erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek szerdán, hogy az LMP közleményben jelezte: egy olyan záradékot csatolna a parlamenti struktúráról szóló megállapodáshoz, amely rögzíti: a nemzetbiztonsági bizottság Jobbikhoz kerüléséért az MSZP-t terheli a felelősség.
Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: az LMP mögé bújt Fidesz kétharmada elöl és hátul is kilóg a legkisebb ellenzéki párt mögül.

Azt kérdezte, ha egy kétharmados frakció arra panaszkodik, hogy nem tehet semmiről a bizottsági elnöki helyek elosztása ügyében, akkor mit fog kezdeni a közbiztonság problémáival, hogyan oldja meg a gazdaságélénkítést vagy az egyszeri, nagyarányú adócsökkentést.

Nyakó István felhívta a figyelmet arra: az egyeztetésen készült jegyzőkönyv alapján felmerül, hogy ennél a résznél az LMP vagy a köldökét nézte - hiszen egy szót sem szólt, amikor nemzetbiztonsági bizottság a Jobbiknál landolt -, vagy csak testben volt jelen, mert az esze egészen máshol járt.
A szóvivő közölte, az MSZP nyitott arra, hogy újra felnyissák a politikai megállapodást, ahogy arra is, hogy a nemzetbiztonsági törvénnyel többpárti egyeztetésen foglalkozzanak.

A Fidesz és a Jobbik magatartásán beigazolódik újra egy régi közmondás: az kiabál legjobban, akinek a háza ég - jelentette ki.

Az LMP szerdán jelentette be azt is, hogy a parlament megalakulását követően kezdeményezi a nemzetbiztonsági törvény módosítását, mert szeretnék elérni, hogy ha bármely párt, annak egy képviselője vagy kapcsolatrendszere után a titkosszolgálatok vizsgálódnak, akkor az adott pártnak a nemzetbiztonsági bizottságba delegált tagja erről ne kaphasson információt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. május 12. 19:41
Az mszp jól látja egy kis tévedéssel. A fidesz és az LMP (régi szadesz) csak azért bratyizik mert ugyanolyan mocsok kis párt mind a kettő. Egyébként meg a maszop ne rinyáljon amikor az szdsz-el ugyanezt csinálta.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását