2024. május 19. - Ivó, Milán

MSZP: Egyre többen állnak a teljes tisztújítás mellett

Az MSZP Békés megyei elnöksége egyetért azzal, hogy a választásokat követően a párton belül személyi konzekvenciák levonására is szükség van, ezért támogatja, hogy 90 napon belül teljes körű tisztújítás legyen az MSZP-ben - közölte az MTI-vel a párt megyei területi szövetségének elnöksége szerdán.
2010. május 12. szerda 11:41 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a grémium felkérte az országos választmány megyei tagjait, hogy szavazataikkal támogassák azt a javaslatot, hogy a teljes körű tisztújítás és az azt lezáró kongresszus összehívása 90 napon belül történjen meg.

A megyei elnökség tagjai fontosnak tartják a párt jövője szempontjából a választásokat követő megújulási folyamatokat, és tevékenyen hozzá kívánnak járulni azok sikeréhez.

A békési szocialisták a közös álláspont és a cselekvési elképzelések kidolgozása érdekében olyan érdemi vitát javasolnak, amely elemzi és értékeli az elmúlt évek politizálását, a párt kormányzatai teljesítményét, a választásokat megelőző és az azok nyomán kibontakozó közéleti-politikai folyamatokat. A testület szerint az MSZP jövőbeni politizálásának tartalmi alapvetései e vitában kell, hogy kikristályosodjanak.

A megyei elnökség az előrehozott tisztújításig az előző megyei küldöttértekezleten kapott mandátuma alapján végzi munkáját és mindent megtesz annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel hatékonyan elősegítse az MSZP érdemi megújulását helyi, választókerületi, megyei és országos szinten - írják.

Varga Zoltán, az MSZP Békés megyei elnöke, országgyűlési képviselő az MTI érdeklődésére elmondta: a teljes körű tisztújítást maga is elkerülhetetlennek tartja.

Békésben egyébként már lemondott a párt békéscsabai teljes elnöksége, így ott június elején tisztújítás lesz.

A múlt héten a szocialisták békéscsabai és a bajai elnöksége jelentette be lemondását azonnali tisztújítást sürgetve a párt egészére nézve, valamint a hajdú-bihari szocialisták is közölték: lemondásra szólítják fel az MSZP országos elnökségét és a megyei párttestületeket. Az MSZP-ben egyelőre nem dőlt el, hogy a teljes tisztújítás az önkormányzati választások előtt, vagy után történjen meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását