2024. május 19. - Ivó, Milán

Hende Csaba: az egész honvédelem kérdését kell nézni

A leendő honvédelmi miniszter szerint a honvédelem egész rendszerét át kell tekinteni, aminek csak egy része a Honvédelmi Minisztérium és a honvédség.
2010. május 3. hétfő 13:04 - HírExtra
Hende Csaba hétfőn a Parlamentben az Orbán-kormány majdani minisztereit bemutató sajtóeseményt követően nyilatkozott az MTI-nek és elmondta, hogy a minisztériumon, a honvédségen túl fontosak az olyan kérdések is, mint a társadalom, vagy a gazdaság szereplőinek viszonya a honvédséggel. A részterületekre vonatkozó döntéseket azonban egyazon rendszerbe ágyazva kell meghozni - fűzte hozzá.

"Tehát nem kiragadva, hanem az egészet kell látni, és ebben az átfogó szemléletben szeretném megközelíteni a honvédelem ügyét" - hangsúlyozta Hende Csaba.

A leendő honvédelmi tárcavezető elmondta, hogy egyelőre csak vezető munkatársakat kért fel, az államtitkárokat később nevezik ki; közvetlen környezetében van három volt vezérkari főnök is, akik rendelkezésére állnak és segítségére vannak az előkészítésben.

A honvédelmi tárcát érintő korrupciós ügyekkel kapcsolatban azt mondta: "elhatározott szándékom, hogy a rendet és a fegyelmet minden eszközzel helyre fogom állítani a Honvédelmi Minisztériumban és a honvédségben is".

A missziókról annyit közölt, hogy a legfontosabb kérdés az abban szolgáló katonák biztonsága. E tekintetben azt tervezi, hogy személyesen is meglátogat több missziót és a legrövidebb időn belül lépéseket kíván hozni a katonák biztonságának fokozására.

Egyúttal kitért arra is, hogy nagyon fontosnak tartja a misszióban lévő katonák itthon maradt családtagjairól való gondoskodást. Ezt intézményesíteni kell - fűzte hozzá.

Közlése szerint a katonai titkosszolgálatok átszervezése további egyeztetéseket igényel és nem vetődött fel, hogy a minisztérium elköltözzön a Balaton utcából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását