2024. május 20. - Bernát, Felícia

A HM politikai vezetése hazaáruló?

A Fidesz-KDNP szerint a Honvédelmi Minisztérium (HM) jelenlegi politikai vezetése elárulta és demoralizálta a honvédelem ügyét. Simicskó István kereszténydemokrata parlamenti képviselő ezt a Magyar Nemzet Elvesztegetett honvédelem című cikksorozatának újabb információira reagálva mondta hétfőn Budapesten.
2010. április 19. hétfő 14:20 - HírExtra
A napilap cikksorozatának szerzője - a birtokába került jegyzőkönyvekre hivatkozva - korábban azt írta, hogy az elmúlt években egy jól bejáratott korrupciós hálózat alakulhatott ki a honvédelmi tárcánál.

Simicskó István sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyben tett és napvilágra került vallomások alapján bebizonyosodott, hogy a HM-ből "bűnszervezetben, rendszeresen, szervezett módon lopták el a közpénzt". Elképesztő és megdöbbentő, hogy milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Honvédelmi Minisztériumnál - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy szerinte egyértelműen felmerül a politikai vezetés felelőssége ezeknek az állapotoknak a kialakulásáért.

Kérdésre közölte: gyors és hatékony vizsgálatra van szükség, az új kormánynak pedig fontos dolga lesz, hogy a felelősségre vonást ezekben az ügyekben is megtegye.

A politikus szerint az elmúlt években a nyilvánosságnak nem volt tényleges rálátása a honvédelem ügyére, mert "nem is nagyon engedték", holott a honvédelem nemzeti közügy kellene, hogy legyen.
Simicskó István kiemelte: a következő kormány feladata lesz az is, hogy visszaadja az "egyenruha becsületét".

Arra a felvetésre, hogy az MSZP, illetve a HM szerint a Fidesz-KDNP az ügyben nyomozati anyagokat használ fel politikai célokra, és ezzel veszélyezteti a nyomozást, a kereszténydemokrata képviselő azt válaszolta: nem hinné, hogy magyarázkodniuk kellene.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta: a honvédelmi tárcánál nemrég kitört korrupciós botrány egyik főszereplője a katonai ügyészségen azt vallotta, hogy a HM több cégénél, például a HM EI Zrt.-nél és a HM Rekreációs Kht.-nál is kenőpénzeket osztottak vissza az alvállalkozók egy-egy vaskos állami megrendelésért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását