2024. május 21. - Konstantin

Az LMP nagyon aggódik

Az LMP szerint a csúcsminisztériumok kialakítása szembemegy a közjogi hagyományokkal. Schiffer András, a párt listavezetője az MTI-nek hétfőn azt mondta, hogy aggódnak a környezetvédelmi minisztérium megszüntetése miatt, és véleménye szerint az is aggodalomra ad okot, hogy Pintér Sándor belügyminiszteri posztot kap.
2010. május 3. hétfő 19:11 - HírExtra
A politikus leszögezte, hogy a kormányzati struktúra kialakítása 1990 óta mindig a miniszterelnök felelőssége volt, de véleménye szerint a csúcsminisztériumok kialakítása szembemegy a közjogi hagyományokkal. Schiffer András azt is aggasztónak tartja, hogy egy csúcsminisztérium alá kerülnek azok az egyébként elkülönült közigazgatási és közpolitikai területek, "amelyek adott esetben természetszerűleg kerülnek konfliktusba egymással, gondolok itt a környezetvédelem és egyes gazdasági szakigazgatások összetolására".

Emlékeztetett arra is, hogy az LMP már korábban aggodalmát fejezte ki a környezetvédelmi tárca megszüntetése miatt, mert úgy látják, hogy mind a kormányzati, mind a gazdasági területen erősíteni kellene a fenntarthatósági szempontok jelenlétét. Szavai szerint ugyanilyen problematikus a humán csúcsminisztérium létrehozása.

Pozitívumként értékelte viszont, hogy a kormány fejlesztési szempontú gazdaságpolitikát akar folytatni. Ugyanígy kedvezőnek tartja, hogy Navracsics Tibor és Matolcsy György kormányzati pozícióba kerül.

"Ami aggodalomra ad okot, az Pintér Sándor beemelése". Magyarázatként hozzátette: nem tudni, hogy a leendő belügyminiszter hogyan fog viszonyulni "nemcsak a 2006 őszi rendőri jogsértések, hanem egyáltalán a 2003 óta, feltehetően politikai motivációjú rendőri jogsértések kivizsgálásához, ami a mi álláspontunk szerint elengedhetetlen". Úgy fogalmazott, hogy erre Pintér Sándor személye számára nem garancia, de nagyon reméli, hogy mégis sor kerül ezeknek az eseteknek a kivizsgálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását