2024. május 7. - Gizella

Szex és Sziget

Több száz szexi "Piroska" tombolt péntek délelőtt az Andrássy úton. Sziget sajtótájékoztatóra érkeztek ők is, ingyen hetijegy jegy reményében. Hetvenen megkapták, de a többiek se távoztak üres kézzel; hivatalosan is bejelentették az idei Sziget fesztivál programját.
2010. május 1. szombat 08:44 - Páczai Tamás
Megkapták az ingyenjegyet

Hatalmas tumultus alakult ki az Andrássy úti Divatcsarnok előtt. Tetőtől-talpig piros ruciba öltözött csajok tülekedtek a csarnok bejárata előtt, ingyen hetijegyet szerettek volna. Igen ám, de a mintegy 200 Piroska közül csupán 70-en kaphattak jegyet.

Érkezési sorrend alapján kapták meg sorszámaikat, ezekkel kilincselhettek később az ingyenes hetijegyért. Sok-sok csinos lány viszont lecsúszott a nagy lehetőségről: egyesek szomorúan tudomásul vették, a többiek rögtön a másik piroska ruháját kritizálva próbáltak sorszámot szerezni.

A harcias amazonokat Peti, a Sziget fesztivál arca hívta csatába. Ez az arc azonban a humor mellett jótékony is. A szervezők segítségével az összes megjelent szexi lányt megvígasztalta egyéb ajándékokkal. Így a kevésbé szerencsés csajok közül hetvenen napijeggyel térhettek haza, a későn érkezők Vodafone ajándékcsomaggal vigasztalódhattak.
Tumultus

A divatcsarnok tetején rendezett pazar sajtótájékoztatóra viszont nehéz volt bejutni. Csak lifttel lehetett megközelíteni a tetőteraszt, ami ellen a HírExtra tudósítója nem is tiltakozott, inkább hősiesen túlélte a 20 másodperces utazást a szűk liftben mintegy 10 csinos, lenge ruciba öltözött lány társaságában. A divatcsarnok tetején már igazán forró hangulatban, felfokozott izgalmak közepette várták a meghívottak a nagy bejelentést: frigyre lépett a Sziget a magyar Vodafone-nal!

Így már rögtön megértettük, hogy miért nem narancssárga miniruhában tomboló kislányok tülekedtek a szigetes hetijegyekért.

SMS-sel fizethetjük ki a vodkát?


A sajtótájékoztatón a telekommunikációs társaság elnöke, Beck György bejelentette: idén a legismertebb európai márka (Vodafone) a legismertebb magyar márkával (Sziget) karöltve alkot maradandót. Gép-gép közötti kommunikációs megoldások egész sorozatával könnyítik meg a fesztiválozók életét. Magyarul ez annyit jelent, hogy az idei Sziget fesztiválon pénztárcaként használhatjuk vodafone-os mobiltelefonunkat: napijegyet, hetijegyet vásárolhatunk.

Világelsőként a kávét is kifizethetik a bulizók telefonjuk segítségével, sms-t kell küldeni az automatának, aztán már csorog is a barna lötty. Beck György elmondta, kísérleti stádiumban van a vodka-automaták működtetése, bíznak benne, hogy a fesztivál idejére már a vodkát is sms-sel rendelhetik a Szigetelők.

A vékony pénztárcájú fesztiválozóknak hasznos az a lehetőség, hogy idén perc alapú mobil fizetési lehetőségünk is lesz a Szigeten. Ez azt jelenti, hogy a látogató a mobiljával aktivizálja a rendszert belépéskor, majd amikor elhagyja a fesztivál területét, leállítja a rendszert, így percre pontosan annyit fizet, amennyit a Szigeten eltöltött. Ez kiváló lehetőség azoknak, akik csak a nagy zenekarok (például Faithless, Nina Hagen) koncertjét szeretnék megtekinteni és nem akarják megfizetni a 12 000 forintos napijegyet.
Peti, a Sziget arca:
A fesztivál titánja így vallott magáról a HírExtrának:" tavaly óta vagyok arc. Két szigetes reklámban szerepeltem tavaly, ez után kértek fel a szervezők, hogy idén én legyek a fesztivál arca és egy kampányt is kitaláltak a személyemre. Be kell öltöznöm idiótának és baromságokat kell csinálnom. Nem tudom, hogy milyen hülyeséget kell csinálnom, ezt mindig az adott esemény előtt percekkel tudom meg. Az improvizálásból kezdetben erényt tudtunk kovácsolni, de egy egész kampányt nem lehet csak a rögtönzésre alapozni. Még azt sem tudom, hogy a fesztivál ideje alatt milyen szerepem lesz, dolgozik az ügyön a kommunikációs stáb. Amúgy már több, mint 10 éve színész vagyok, jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty színházban, de ősztől már szabadúszóként fogok mozogni a pályán. Emellett dolgozok a táncszínházzal, a Duma színházzal pedig stand-up comedy-t csinálok."

Örömünnep és főhajtás egy napon


Ne menjünk el a programok mellett se szó nélkül. A fesztivál programja már ismert, olyan nagyágyúk érkeznek külföldről, mint a Bad Religion, Faithless, Nina Hagen, Ska-P, Muse, de a hazai zenei élet színe-java is képviselteti magát a fesztivál színpadain.

A sziget "nulladik napján két nagyszerű program miatt is érdemes kilátogatni a Hajógyári-szigetre: Reggae örömünnep mellett hajtanak fejet Cseh Tamás előtt a fellépő zenekarok.
Idén lenne 65 éves minden idők legnagyobb reggea zenésze, Bob Marley, ez adta az apropót az örömünnep megrendezésére. A kora délután induló koncertet a hazai reggea alapvetése, a Ladánybene 27 kezdi, majd folyamatosan érkeznek az örömzenei élet nagyágyúi: KRSA és a PASO Brass, The Aggrolites, Skatalites, Toots& the Maytals, The Wailers és a UB40.

A hazai és a rockzenei színtér legrangosabb képviselői és szereplői annak a lemeznek, amely Eszembe jutottál – Főhajtás Cseh Tamás előtt címmel jelenik meg május 20-án. A lemez dalai a Sziget nulladik napján is megszólalnak élőben, a Világzenei Nagyszínpadon. A nagyszabású koncerten többek között a Heaven Street Seven, a Csík zenekar, Péterfy Bori & Love Band, PASO, Lovasi András, Palya Bea és még sokan mások tisztelegnek Cseh Tamás életműve és munkássága előtt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását