2024. május 7. - Gizella

8 pont a szigetelés mellett

A Szigetről elsősorban mindenkinek koncertek tömkelege jut az eszébe, ám mi van akkor amikor felkel a nap és mindenki magához tér az előző napi révületből? Mivel üthetjük el az időt a koncertekig? Most kiderül!
2009. augusztus 14. péntek 14:09 - Zelenij Linda
Érdemes kicsit korábban kilátogatni a fesztivál területére és körbe nézni a sátrak között. Természetesen vannak alapvető fesztiválos kellékek, amiket mindenki ismer, aki legalább egy ilyen rendezvényen megfordult már. Van kalandpálya, bungee jumping, henna festés, különféle társasjátékok és kézműves foglalkozások, valamint kirakodó vásár, ahol van minden, mint a búcsúban.

1.
Egyik legnépszerűbb helyszín a Házasságkötő sátor, amit miden nap délután 14 órától egészen éjfélig lehet látogatni. Könnyű megtalálni, mivel naponta nagyjából 100 esküvőre kerül sor, így általában kígyózó sor áll előtte.

Az ott dolgozók szerint az idei sláger az extrém esküvők között a hármas, vagy nem ritkán a négyes házasság, de akadt olyan kliens is aki a gumimatracát vette nőül. Ám mint tudjuk a Szigeten minden lehetséges, és ami ott történik ott is marad, akárcsak Vegasban.

2.
A Civil sziget területén érdemes megkeresni a kis Trabit, amire bárki rajzolhat, ezzel tiltakozva a drogok ellen és egyúttal megemlékezhet a Berlini fal leomlására. De sietnie kell annak, aki ilyen formában szeretné kiélni művészi hajlamait, mivel igen népszerű rajzfelület lett, és mivel kis autó hamar megtelik.



3.
Ugyanezen a területen találhatjuk meg az Amnesty International sátrát is, akik aláírásokat gyűjtenek egy törvény kiegészítésért, a nők elleni erőszakkal kapcsolatban, amit a magyar törvényhozók nem szavaztak meg. Akit érdekel a téma bátran keresse fel őket, hiszen sokunk érdekéről van itt szó. Sajnálatos módon inkább külföldiek mennek oda hozzájuk beszélgetni és támogatni őket az aláírásukkal. Bizonyítsuk be, hogy a magyar emberek is érzékenyek a világ dolgaira. Egy aláírás nem kerül semmibe.



4.
Idén, érthető módon nagy hangsúlyt kapott az egészség és a higiénia. Először is van egy nagy információs sátor a H1N1 vírusról, ahol barátságos hosstess nővérkék mesélnek a megelőzés fortélyairól és fontosságáról. Emellett a fesztivál területén több helyen is találhatóak kézfertőtlenítő pultok.

Illetve ismét van ingyenes és anonim HIV szűrés, ami igen népszerű. Az emberek folyamatosan adják át a helyet egymásnak. Én is kipróbáltam, így bátran állítom, hogy cseppet sem fáj. Csak egy kis szúrás az ujjbegyen, és 10 perc alatt meg is van az eredmény.



A tapasztalatok alapján leginkább a húszas éveikben járók végzik el a tesztet. A nemek aránya pedig közel azonos. Az ott dolgozó egészségügyi szakemberek állítják, hogy a legtöbben kíváncsiságból jönnek, nem pedig a szigeten, vagy más helyen tanúsított felelőtlen viselkedésük miatt. Idén még nem volt pozitív teszt.
Forrás: HírExtra

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását