2024. április 26. - Ervin

Körbegratulálták Orbán Viktort

Európai vezetők és a határon túli magyar szervezetek egyaránt gratuláltak a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek a választáson elért sikeréhez, többen rámutatva a nagy felhatalmazással járó felelősségre.
2010. április 27. kedd 06:58 - HírExtra
Jókívánságait fejezte ki Jerzy Buzek, az Európai Parlament (EP) elnöke, Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel német kancellár is. A külföldi lapok kiemelik a Fidesz kétharmados győzelmét, és megállapítják: Orbán Viktor diadalmas visszatérésétől a magyar választók az országnak a válságból való kivezetését várják.

A hétfői The New York Times megjegyzi: a magyar kormány számára a szilárd többség azt jelenti, hogy nem kell majd tárgyalnia a Jobbikkal és megkísérelheti csökkenteni annak befolyását.

A Die Presse konzervatív osztrák lap kommentátora szerint nem kell félni Orbán Viktortól. Először ki kell várni, mihez kezd a Fidesz elnöke a kétharmados többség birtokában, és csak azután kell ítélni. A magyar választó szólt, szabadon és igazságosan, és több mint egyértelmű felhatalmazással látta el Orbánt - fogalmazott a cikkíró.

A magyar gazdaságra nézve veszélyt jelent, hogy a Fidesz, a magyar vállalkozások támogatása jegyében elijesztheti a külföldi befektetőket - írta internetes változatában a The Wall Street Journal című amerikai lap európai kiadása (WSJE). A lap szerint ez az elijesztés abban nyilvánulhat meg, hogy szigorúbb szabályokat hoznak a közbeszerzési, illetve a privatizációs eljárásokra, illetve korlátozhatják a külföldi tulajdonlás arányát a vállalatokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását