2024. május 6. - Ivett, Frida

Bajnai gratulációja

Bajnai Gordon miniszterelnök telefonon gratulált Andor László új magyar európai uniós biztosnak, miután az Európai Parlament kedden megszavazta az új összetételű Európai Bizottságot.
2010. február 9. kedd 18:12 - HírExtra
A kormányszóvivői iroda közleménye szerint Andor László kiemelt fontosságú, a gazdasági válság leküzdése szempontjából meghatározó jelentőségű tárcát vezethet a foglalkoztatási, szociális ügyi és esélyegyenlőségi biztosként.

A bizottság a következő öt évben kiemelt figyelmet kíván fordítani a munkanélküliség és a szociális gondok kezelésére, amely meghatározó szerephez jut majd a Lisszaboni Stratégiát felváltó EU 2020 stratégiában is - fejtették ki.

Bajnai Gordont idézve a közleményben hangsúlyozták: "a magyar biztos történelmi feladat előtt áll", felkészültségét, szaktudását pedig európai parlamenti meghallgatásán is bizonyította.

A kormányfő azt kérte Andor Lászlótól, munkájával járuljon hozzá ahhoz, hogy a munkahelyek száma minél hamarabb gyarapodjon az Európai Unióban. Bajnai Gordon arra is megkérte az új magyar biztost, hogy szenteljen kiemelt figyelmet a szociális biztonság és az esélyegyenlőség megerősítésére, mert erre a válság negatív hatásai miatt különösen nagy szükség van.

Az Európai Parlament kedden Strasbourgban megszavazta az új összetételű Európai Bizottságot, így több, mint három hónappal azután, hogy lejárt az előző bizottság mandátuma, hivatalba léphet az unió új, teljes felhatalmazású végrehajtó testülete.
Az új Európai Bizottságban - miként az előzőben is - minden EU-tagországot egy személy képvisel. A testület elnöke továbbra is José Manuel Barroso, jobbközép irányzatú portugál politikus. A 736 tagú EP-ben 488-an szavaztak igennel, 137-en nemmel, 72-en pedig tartózkodtak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását