2024. április 27. - Zita

Fico újra belelendül

A szlovák miniszterelnök szerint meg kell akadályozni, hogy a rasszizmussal párosuló történelmi revizionizmus újra elterjedjen Európában. A fasiszta önkény áldozataira emlékezve "ez a legfőbb kötelezettségvállalásunk".
2010. április 23. péntek 15:00 - HírExtra
Mindezt Robert Fico jelentette ki egy, a II. világháború befejezésének 65. évfordulója alkalmával megrendezett pozsonyi konferencián. Fico leszögezte: az Európai Unió két "tabu-pilléren" nyugszik. Az első, hogy megengedhetetlen a történelmi revizionizmus, a háború után kialakult államhatárok megkérdőjelezése, a második pedig a rasszizmus abszolút elutasítása.

Szlovákiát nyugtalanítja, hogy az Európai Unió néhány országában a választásokon olyan politikai pártok kapnak gyakran erős támogatást, amelyek ezeket a tabukat "nyíltan, cinikusan és durván megsértik" - vélekedett a politikus.

"A Közép-Európa háború utáni elrendezésének megváltoztatására irányuló felhívások, amelyek gyakran megtalálhatóak néhány politikai párt programjában, nemcsak Szlovákiát és Közép-Európát veszélyeztetik, hanem közvetlen támadást jelentenek az Európai Unió alapjai ellen" - szögezte le Fico.

A politikus konkrétan egyetlen politikai pártot sem nevezett meg. Az utóbbi hetekben azonban Fico, más vezető szlovák politikusok ismételten területi revizionizmussal vádolták a Jobbikot, s neofasizmussal a betiltott Magyar Gárdát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását