2024. április 27. - Zita

Amikor Vona Gábor és Jan Slota diplomáciai megbeszélést folytat

A Jobbik a külügyi bizottság élére törekszik, és Jan Slota a radikális SNS elnöke is érdeklődne a külügy iránt egy következő szlovák kormányban. A HírExtra elképzelte, hogy mi lenne, ha e két párt képviselője diplomáciai viszonyok közt találkozna.
2010. április 22. csütörtök 12:18 - Pásztor Balázs
Reális előzmények

Slota kijelentései csokorba gyűjtve
“Beülünk a tankjainkba és elpusztítjuk Budapestet”
“Még 1248-ban egy frank püspök, ellátogatott a Kárpát-medencébe és ezeket mondta: »Ahogy utaztam ebben az országban nem értettem, hogyan adhatott Isten egy ilyen gyönyörű országot ilyen csúnya népnek
A 'régi magyarokra' utalt mivel ezek mongoloidok voltak görbe lábúak, és a lovaik elég undorítóak voltak. Valójában kis lovak."
„“Magyarok rákos tumor a szlovák nemzet testén, amit mihamarabb el kell távolítani.”
"Nem engedünk a déli szomszédunktól és Budapestről érkező nyomásnak :egy kócos asszony, egy nyomorult fenyeget minket és kérdőre vonja a szlovák miniszterelnököt akinek a cipőtalpáig sem ér fel. Talán már a bajsza is elkezdett nőni. ”
Szent Istvánt "lovasbohócnak" a turult pedig egy "ronda papagájnak" titulálta, és szentül hisz abban, hogy még ma is 200 magyar titkos ügynök tevékenykedik Szlovákiában.
Vona Gábor a Duna televízióban szerda reggel elmondta: a külügyi bizottság élére hagyományosan ellenzéki elnököt választanak, ezt a posztot a Jobbik szeretné megkapni. Hozzátette: a külügyekben és a határon túli magyarság ügyében olyan radikális mondandója van a pártjának, ami szükségessé teszi, hogy ezt bizottsági elnöki szintről is képviselhessék.

Radikális külügyi mondandóból már kaptunk néhány példát: Jan Slota a radikális, jobboldali szlovák SNS párt elnöke folyamatosan ilyenekkel bombázza hazánkat - ezektől néha őrjöngünk, néha sírunk, és néha csak kínunkban nevetünk. Azonban a patás ördög (Orbán Viktor) hatalomra kerülése, és a Jobbik parlamentbe való bemenetelése jócskán fel fogja fűteni az ottani nacionalista kedélyeket, így az SNS június 12-i szlovák választásokkor való bejutása szinte garantált - bármennyire is próbálja elszipkázni szavazóikat Robert Fico. És Slota pártja is érdeklődik a különböző külügyi pozíciók iránt - hasonló indokból.

A HirExtra - elemezve Jan Slota és a Jobbik eddigi megszólalásait - megpróbálta elképzelni, hogy mi lenne akkor, ha a két pártelnök, fontos külügyi pozíciókat megszerezve diplomáciai tárgyalást folytatna - természetesen a saját országuk képviseletében.

A nagy találkozó

Hűvös szellő söpört végig az Mária Valéria híd aszfaltján, minden megsárgult levelet elkergetve a pártelnökök, és díszes kíséretük elől. A szlovák félről öltönyös alakok kísérték a diplomatát: napszemüvegük elfedte a szemükben izzó gyűlöletet, öltönyük pedig a fegyvert görcsösen markoló ujjaikat. A piros-fehér-zöld oldalt a Mégújabb Magyar Gárda Mozgalom egyenruhásai kísérték félkatonai alakzatban vonulva - lépésük egyenlőtlenségére vigyázva, nehogy egybecsengjen a híd saját rezonanciájával.

Mindkét oldalt nemzeti ultrák pár száz fős csoportja biztatta - természetesen a túloldal vehemens szidalmazásával karöltve.

A két fél egyszerre érkezett a határvonalon felállított, kör-alakú asztalhoz: az EU-ban ácsolt bútordarabnak fele volt Magyarországon, fele pedig Szlovákiában - milliméternyi pontossággal kiszámítva.

Vona Gábor ezúttal nem gárdaegyenruhában jött - eme ötlete miatt túl sokat konfrontálódott már a Tisztelt Házzal - ám amikor szétgombolta ősmagyar öltönyét, kivillant alóla az „idősebb vagyok mint Szlovákia” feliratú póló. Jan Slota sem hagyta cserben az elvárásokat: az ő öltönye alatti pólón felirat ugyan nem díszelgett, csak egy Európa térkép amin „elfelejtették” feltüntetni Magyarországot.

A két fél közé - a pénzfeldobás eredménye értelmében jobb oldalt - elhelyezkedő szinkrontolmács nagyot nyelt, ugyanis ez volt szerencsétlen élete egyik legnehezebb feladata. Hisz nem arról volt szó, hogy a felek ne értették volna egymás nyelvét, csak egyszerűen nem voltak hajlandóak megszólalni azon.

- Adjon az Isten! - köszöntötte tárgyalópartnerét Vona Gábor.
- Szebb jövőt, kevesebb magyart, és nagyobb Szlovákiát! - reagált Slota.
- Oh, hallottam hogy Ficoval kézenfogva sikerült elhitetnetek a népetekkel, hogy ők tényleg egy nemzet. Gratulálok, politikusokhoz méltó hazugság! - kontrázott hidegen a pártelnök
- A mi ezerötszáz éves történelmünkhöz képest a ti évezredes sínylődésetek csak egy jelentéktelen koszfolt a történelemkönyvek lábjegyzetében. Mi már e földet műveltük, mikor ti még a Góbi sivatagban kapáltatok! - gesztikulált hevesen Slota.

- Egyrészt egy hídon ülünk, és amire mutatsz, ott ezerötszáz éve is egy folyó volt - jobb helyeken Dunaként ismerik - de ne is zavartasd magad. Másrészt mi nem a Góbi sivatagból, hanem Atlantiszról származunk, ahogy azt a nyelvemlékeink is bizonyítják. Nem beszélve gazdag őstörténelmi és mitológiai örökségünkről...
- Arra a mongol vérű bohócra és az undorító lovára, vagy a ronda papagájra gondolsz?- vágott közbe Slota. Ám Vona erre nem mondott semmit, csupán odaintette magához titkárát, akitől két könyvet vett át, majd ezeket átnyújtotta Slotának.
- Szent István és Turul. De tudom, hogy a ti primitív nyelveteken ezeket nehéz kimondani, ezért hoztam egy EU-s tankönyvet és egy ornitológiai szakkönyvet, szlovák nyelvre lefordítva. Talán megtalálod benne a papagáj és a sólyom közti különbségeket. - A halként tátogó szlovák politikusnak beletelt pár másodpercébe, hogy átvegye a diplomáciai ajándékot, és leküzdje azon ingerét, hogy inkább szétverje azokat a magyar küldött fején, mire Vona ismét megszólalt: - Most rátérhetnénk idejövetelünk céljára?

- A szlovák kormány nem tűri, hogy a szlovák határ közelében a magyar hadsereg olyan hadgyakorlatokat végezzen, amik a Szlovákia megtámadását készítik elő! Követeljük a hadgyakorlat lefújását, és az azonnali bocsánatkérést - nyerte vissza a téma megemlítésétől magabiztosságát és lélekjelenlétét az SNS veteránja, miközben kissé ráfeküdt az asztalra és ellenfele szemébe mélyedt.
- Egyrészt a folyón való átkelést gyakoroljuk, nem Szlovákia megtámadását - de ha annyira féltek tőlünk, hogy már ezt is annak veszitek, akkor nem ártana baromságok hangoztatása helyett hazamenni, és fejleszteni egy kicsit a hadsereget. Már mi is ezt tesszük. Másrészt immáron nem a töketlen szocialisták vezetik az országot a „kócos asszonnyal” a külügy élén, hanem a jobboldal, így nem kérünk mindenért bocsánatot - főleg nem tőletek. A saját határainkon belül azt csinálunk amit akarunk! - hajolt Vona is egyre közelebb Slotához.

A kirobbanni készülő ordítozást hangos csobbanások szakították félbe: az ultrák beleuntak egymás verbális bántalmazásába, és a folyóba vették magukat, hogy ezt fizikálisan is megtehessék. Közben a magyar oldalról felhangzott egy ismert dal, kissé átköltve: „Régi mániám, tankkal végigmenni Szlovákián...”, amiről Slotának eszébe jutott egy régi kijelentése:

- Tudjuk, hogy kétszáz magyar hírszerző kémkedik Szlovákiában, hogy előkészítsék a támadást. De nem hagyjuk magunkat! Ha megtámadtok, végül beülünk tankjainkba és elpusztítjuk Budapestet!
- Ha így látjátok nincs miről tárgyalnunk - kezdett felállni Vona. - De jól jegyezd meg: még az én elnökségem alatt eltöröljük a trianoni határokat és megvalósul Nagy Magyarország álma. Mert nem, nem soha! - Fico némán csatlakozott kollégájához, és mindenféle elköszönési gesztust nélkülözve elkezdtek visszasétálni anyaföldjük szilárd része felé. Visszafele menet még Vona titkára aggódva odaszólt a pártelnöknek:
- Nem kellene ezeket leállítanunk? - bökött szemmel idegesen a vízben birkózók felé.
- Hülye vagy tán?! Hát nem ismered vízilabda eredményeinket - no meg az övékét? Esélyük sincs...

Egyedül az EU-ból szalajtott tolmács ült továbbra is az asztalnál, és maradt még naplemente után is. Nem bírta feldolgozni az elhangzottakat. Hogy lehet két prominens politikus ennyire... Tényleg ez lenne Közép-Európa?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását