2024. április 29. - Péter

A Népszínház utcánál van a fúrópajzs

Elérte szerdán a 4-es metró északi alagútfúró pajzsa is a Népszínház utcai állomást, az utolsó szakaszt a Keleti pályaudvarig május első felében kezdhetik meg.
2010. április 21. szerda 13:26 - HírExtra
A DBR Metró Projekt igazgatóság közlése szerint a Rákóczi tér és a Népszínház utca közötti, 450 métert probléma nélkül tette meg az északi pajzs is, karbantartására várhatóan három-négy hetet szán az alagútfúrást végző Bamco konzorcium. Ha tartani tudják a jelenlegi ütemet, akkor a déli fúrópajzs június második felében megérkezhet az ideiglenes végállomásra.

A déli pajzs április 12-én tört be a Népszínház utcába, miután öt hét alatt megépítette a Rákóczi tér és a Népszínház utca közötti szakaszt. A DBR szerint a pajzsos alagútépítés a vártnál gyorsabb ütemben épül annak ellenére, hogy a talajviszonyok jóval változatosabbak. A hátralévő 450 méteren a szakemberek már nem számolnak jelentős nehézségekkel, csak a pályaudvar előtti szakaszon kell óvatosabban haladni, mert az agyagos talajból kavicsosba érkeznek a pajzsok.

Klados Gusztáv projektvezető 2009 októberében, a Kálvin téri pajzsbetöréskor közölte, hogy mintegy 10 hónapot csúszik a metró kivitelezése, mert a Bamco az állomások készültségi foka miatt nem tudja kellően megközelíteni a pajzsokat. Így három hét helyett hat hetet terveztek karbantartásra. Ennek az ütemtervnek megfelelően a pajzsokat legkorábban nyár végére, ősz elejére várták a Baross térre.

A 4-es metró alagútját 2007 áprilisában kezdték el építeni, ekkor indult el az első pajzs a Kelenföldi pályaudvarról. A korábbi ütemtervek szerint a pajzsoknak már 2009 májusában meg kellett volna érkezniük a Baross térre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását