2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szavazzon! Mi legyen az új híd neve?

A nagyközönség május 14-ig szavazhat az M43-as autópálya nyomvonalán épülő Tisza-híd nevére.
2010. április 20. kedd 17:11 - HírExtra
A szakmai zsűri - amely a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), Szeged, Makó, Algyő, a kivitelező cég, a Tisza M-43 Konzorcium és a Földrajzinév-Bizottság delegáltjaiból áll össze - az április 16-ig beérkezett javaslatokból 5 nevet választott ki: Gyevi híd, Móra Ferenc híd, Napfény híd, Radnóti Miklós híd és Szent-Györgyi Albert híd.

Ezek közül választhatja ki a neki legjobban tetszőt voksolással a lakosság - közölte Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Az 5 döntőbe jutott név kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy egyértelmű helyi kötődésük legyen, rövidek és könnyen megjegyezhetők, ugyanakkor az egész ország lakossága számára ismertek legyenek. A szakmai zsűri által felállított lényeges szempont volt az is, hogy a szavazásra bocsátandó nevek között legyen olyan, amely a híd fizikai helyére, illetve az érintett helyhez kötődő történelmi-irodalmi személyiségekre utal, és legyen, amelyik egyértelmű pozitív asszociáción alapszik.

A Gyevi híd Algyő évszázadokkal ezelőtti elnevezésének állíthat emléket, a lakosság megemlékezhet Móra Ferenc történészi, Radnóti Miklós irodalmi munkásságáról, vagy Szent-Györgyi Albertről, az egyetlen magyar tudósról, aki magyarországi tudományos tevékenységéért kapott Nobel-díjat. A döntő üde színfoltja a Szeged romantikus jelzőjére utaló Napfény híd.

A szavazatokat a többi között a www.nif.hu oldalon, az info@nif.hu címre eljuttatott elektronikus levélben, valamint postai úton a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. részére, a 1439 Budapest, Pf. 695. címre elküldött levélben, a M43 Tisza-híd névadó kampány feltüntetésével küldhetik be az érdeklődők.
A szavazás eredményét május 20-án, Szeged Napján hirdetik ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását