2024. május 17. - Paszkál

Árvízvédelem 125 kilométeres szakaszon

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság (Ékövizig) működési területén a készültségben lévő árvízvédelmi szakaszok összes hossza 124,149 kilométernyi - közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője hétfőn az MTI-vel.
2010. április 19. hétfő 10:52 - HírExtra
Csont Csaba elmondta: másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben 68,173 kilométeren, elsőfokú riasztást tartanak fenn 43,349 kilométeres szakaszon. A tarnazsadányi gátőrjáráson, a Tarnóca-patak egyik szelvényében a karácsonyi árvíz idején tönkrement csőzsilip végleges árvízi biztonságának megteremtéséig pedig továbbra is érvényben van a harmadfokú készültség, csaknem 13 kilométeres hosszon - részletezte.

Arról is beszámolt, hogy a felsőzsolcai mértékadó vízmércén vasárnap este hat órakor észlelt 364 centiméteres apadó jellegű vízállásra tekintettel, a Sajó teljes hosszán a harmadfokú árvízvédelmi készültséget másodfokúra mérsékleték. A védekezésben vasárnap összesen nyolcvannyolcan vettek részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását