2024. május 20. - Bernát, Felícia

Választás: botrány lesz a második fordulóban is?

Az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint az országgyűlési képviselő-választás második fordulójában az igazolással szavazók mintegy fele tíz szavazókörben fog voksolni - közölte Virág Rudolf, az OVI vezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. április 16. péntek 15:45 - HírExtra
Virág Rudolf elmondta: az első fordulóban abból a 3.174 szavazókörből, ahol az igazolással szavazók adhatták le voksukat, 23 (alapvetően budapesti, és néhány vidéki) nem zárt be 19 órakor, ez a kijelölt szavazókörök 0,7 százaléka.

A második fordulóban a kiadott igazolások száma 18.705, ebből 15.582 választó még nem vetette fel magát az igazolás helye szerinti település névjegyzékébe, azaz nekik a szavazatszámláló bizottságok előtt kell hosszabb adminisztrációra számítaniuk.

A második fordulóban 391 igazolással szavazásra kijelölt szavazókörben lesz voksolás, ebből tíz szavazókör lesz "alapvetően érintett" az igazolással szavazásban, vagyis ebben a tíz szavazókörben szavaz az igazolással voksolók mintegy fele.

Az iroda közlése szerint az érintett választókerületek (illetve ezek igazolással szavazásra kijelölt szavazóköre) a következők: a fővárosban (a III. kerületben) a 3. számú országgyűlési egyéni választókerület (oevk), (a IV. kerületben) a 6. oevk, (a VI. kerületben) a 8. oevk, (a VII. kerületben) a 10. oevk, (a X. kerületben) a 14. oevk, (a XIII. kerületben) a 19. oevk, (a XIV. kerületben) a 21. oevk, (a XVIII. kerületben) a 26. oevk, (a XIX. kerületben) a 28. oevk, valamint Miskolcon a 2. ovk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását