2024. április 29. - Péter

A VPOP is halad a korral

Idén az első negyedévben már teljesen megvalósult az elektronikus kiviteli vámkezelés, így a lezajlott 132.000 eljárásnál teljesen megszűnt a papír alapú forgalom - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.
2010. április 15. csütörtök 11:22 - HírExtra
Magyarországon a kiviteli vámeljárások terén tavaly elektronizálták a kiviteli vámkezelést. Tavaly az export-vámkezelések mintegy 88%-át végezték elektronikusan, ez közel 420.000 vámkezelést jelentett. A VPOP közlése szerint a behozatali vámeljárások elektronizálása is növekvő tendenciát mutat. 2009-ben még 45%-a volt az import-vámeljárásoknak elektronikus, 2010 első negyedévében pedig már közel 60.000 esetben, 71 százalékban végzett a vámhatóság import-vámkezeléseket elektronikusan.

A cél természetesen a behozatali vámeljárásoknál a 100 százalékos elektronizálás az Európai Unió valamennyi tagállamával együttműködésben.

Az elektronikus vám kezdeményezés legfőbb célja az volt, hogy a vámeljárások során a papír alapú eljárásokat – lehetőleg közösségi szinten egységes – elektronikus eljárásokra cserélje, így elősegítve a legális kereskedelmet, és gyorsítva a vámkezeléseket - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását