2024. április 28. - Valéria

Boross Péter ragyogónak nevezte a helyzetet

Boross Péter volt miniszterelnök szerint a Fidesz fölényének köszönhetően a jelenlegi politikai helyzet a "magyar újjáépítés legragyogóbb időszakára, Tisza Kálmán és Bethlen István kormányzására hasonlít".
2010. április 14. szerda 18:14 - HírExtra
Az MDF-ből tavaly kilépett politikus a Figyelő csütörtöki számában megjelenő - az MTI-hez szerdán eljutatott - interjúban úgy fogalmaz, hogy számára örömteli üzenetet hordoz a Fidesz "legázoló, nagy győzelme", amely alapján szerinte végleg eltűnhet a politikai közéletből a "XX. században veszteséget, vért, tragédiát okozó baloldali kurzus".

Boross Péter úgy látja a Fidesz kétharmados többsége nagy kockázatot és lehetőséget is jelent egyben, Orbán Viktor tehetsége azonban szerinte nem vonható kétségbe. A Fidesz politikai okokból, de nemzetközi szempontból sem engedheti meg a Jobbikkal való együttműködést - fűzi hozzá.

A volt kormányfő "gyalázatos kudarcként" aposztrofálja az MDF első fordulóban elért 2,67 százalékos eredményét. A politikus szerint volt pártja "alapeszménye" akkor bicsaklott meg, amikor az "MDF-et Bokros Lajos szárnyai alá vitték", de szerinte a párt "igazi politikai bűne" az SZDSZ-szel kötött összefogás volt. Mindezeket politikai aberrációnak nevezte.

Boross Péter helyesnek tartja Dávid Ibolya lemondását, meglátása szerint a volt pártelnök személyisége hatalmát védve "eltorzult" és felerősödött "hajlama az önkényes döntésekre". A politikus reményei szerint Dávid Ibolya döntését az elnökség is követi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását