2024. május 14. - Bonifác

Szanyi: morális aggályai vannak az átjelentkezősdinek

Szanyi Tibor szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy visszaélnek az igazolással szavazás lehetőségével.
2010. április 14. szerda 13:29 - HírExtra
A szocialista politikus szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: bizonyos pártok biztattak a szervezett átjelentkezésre, és ez néhány helyen "nagyon erősen" látható volt.

Hozzátette: Budapesten hat helyen lényegesen meghaladta az átszavazók száma az ott szavazókét, és ezeken a helyeken a Fidesz és Jobbik lényegesen jobban szerepelt, mint a környékbeli szavazókörökben. A jog jogszerűtlen használata is jogsértés, morálisan ez elfogadhatatlan, szégyen, ha valaki ezzel visszaél - jelentette ki.

Az MSZP az országban 48 olyan szavazókört talált, ahol az igazolással szavazók száma legalább egynegyede volt a helyi szavazók számának. Ezekből 14-ben a Fidesz sokkal jobb eredményt ért el, mint a szomszédos szavazókörökben - mutatott rá.

A sajtótájékoztatón bemutatták a hat "gyanús szavazókör" adatait. A III. kerület 9-es számú szavazókörében 897 helyi mellett 926 igazolással szavazó volt, a VIII. kerület 43. szavazókörében 803 ottani lakosra 950 igazolással szavazó jutott. Ez az arány a XIII. kerület 48. szavazókörében 919 :1421, a XIV. kerület 31. szavazókörében pedig 1145:1332 volt. Az V. kerület 14. szavazókörében a 789 helyin kívül 548-an, a VI. kerület 20. szavazókörében 885 ottani lakos mellett 622-en voksoltak.

Szanyi Tibor szerint úgy tudnak "védekezni" ott, ahol a helyi választópolgárok akaratához képest eltérő eredmény született az első fordulóban, hogy a másodikban a lehető legnagyobb számban elmennek szavazni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását