2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sólyom László a lengyel-magyar barátságról

Biztos vagyok benne, hogy Kaczynski elnök műve, mindaz, amit a magyar-lengyel barátságért tett, túl fogja őt élni - erről Sólyom László köztársasági elnök beszélt újságírók előtt, miután személyesen fejezte ki részvétét a lengyel államfő halála miatt a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövetségén szombaton.
2010. április 10. szombat 14:27 - HírExtra
A magyar államfő azt mondta: Lech Kaczynski mindig következetesen érvényesítette Lengyelország érdekeit az európai politikában. Hozzátette: különösképpen a szívén viselte a magyar-lengyel barátságot, amelyet minden évben közösen ünnepeltek meg. Mint mondta, a lengyel államfő felesége is különösképpen érdeklődött a magyarországi események és a magyarországi karitatív szervezetek munkája iránt. Sólyom László kitért arra is, hogy szoros emberi kapcsolat is volt közöttük.

A lengyel államfő és felesége, valamint a velük együtt utazó 130 lengyel szombat reggel vesztette életét, amikor repülőgépük lezuhant Oroszországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását