2024. május 19. - Ivó, Milán

Seres Mária csalódott

Seres Mária csalódott amiatt, hogy a választási kampányban elmaradtak a nyilvános viták. A Civil Mozgalom (CM) elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, optimista és már annak is örül, hogy sikerült országos listát állítaniuk.
2010. április 9. péntek 13:23 - HírExtra
Csak az MDF vállalta, hogy vitázik a Civil Mozgalommal, ugyanakkor az MDF részéről nem Bokros Lajos lesz a vitapartner - mondta Seres Mária.

Seres Mária csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a választási kampány - mint fogalmazott - ilyen sikertelenül zárul, mert elmaradtak a nyilvános viták, szakpolitikai fórumok, amelyeken a pártok kifejthették volna véleményüket és a szavazók a kérdéseikre választ kaphattak volna. Azt, hogy a Fidesz sem vállalta a vitát a Civil Mozgalommal, a képviselőjelölt "teljesen antidemokratikus viselkedési formának" nevezte.

Mint mondta, levélben kereste meg személyesen Orbán Viktort, de sem ő, sem munkatársa nem válaszolt neki. Hozzátette: munkatársai megkeresésére a Fidesz részéről Koszorús László helyettes stábfőnök azt válaszolta, a választók az első fordulóban el fogják dönteni, hogy melyik az a párt, akik esélyt kapnak programjuk megvalósítására, felvetésük mindaddig nem időszerű.
Seres Mária szerint vannak olyan hírcsatornák, amelyek "teljes hírzárlattal vannak irányukban". Hozzátette, egy televízió vezető munkatársa nemrég azt mondta neki, hogy a '80-as évek ellenzéke nagyobb reklámot kapott a pártállami időkben, mint a Civil Mozgalom a 2010-es választáson.

Úgy látja, a Civil Mozgalom híre úgy fog terjedni, mint a népmesék: szájról szájra. Ez egy hosszú, időigényes folyamat, mert ma a hősök nem azok, akik teljesítenek, hanem akikről azt mondják - értékelte. "Egy normális világban és nem csak a mesékben azoknak, akik mögött teljesítmény van, akik hősiesen viselkednek, azoknak el kell nyerniük jutalmukat" - tette hozzá.

Szerinte a rend magától nem áll helyre, sokuknak kell ezért dolgozniuk. Hozzátette ugyanakkor: optimista és már annak is örül, hogy sikerült országos listát állítania a Civil Mozgalomnak. Mint fogalmazott, céljuk, hogy "átjutva a hatalom vastag falán", kinyissák a kaput és megértessék a politikusokkal, a civileknek is ott a helyük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását