2024. május 2. - Zsigmond

MDF: az LMP illetlenül járt el a listavezetői vitával kapcsolatban

Az MDF szerint illetlenség, hogy nem az LMP listavezetője, hanem helyette a nyolcadik helyen szereplő jelöltje jelenik meg egy tervezett miniszterelnök-jelölti vitán - a párt erről az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében írt.
2010. április 8. csütörtök 20:40 - HírExtra
"Ha egy párt listavezetői, miniszterelnök-jelölti vitára kap meghívást, mi több ennek szükségességét aláírásával erősíti meg, majd arra listája nyolcadik helyezettjét küldi el, az kimeríti illetlenség fogalmát" - áll közleményben.

A Lehet Más a Politika (LMP) ugyancsak csütörtöki közleményében azt írta: szomorúan tapasztalták, hogy az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos nem vállalta a vitát Scheiring Gáborral, a párt gazdaságpolitikai szakszóvivőjével.

Bokros Lajos csütörtökön 11 órára vitára várta az országos listát állított pártok miniszterelnök-jelöltjeit és az LMP listavezetőjét, a budapesti helyszínre azonban a meghívottak közül senki nem jött el. A meghirdetett időpont előtt néhány perccel megjelent az LMP nevében Scheiring Gábor, azonban Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke közölte: Schiffer Andrásnak, az LMP listavezetőjének kellett volna megjelennie. Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke felvetette: Bokros Lajos nem mer kiállni vitázni egy 28 éves fiatalemberrel? Bokros Lajos válaszul azt közölte, Scheiring Gáborral szívesen vitázik máshol, például a Közép-Európai Egyetem egyik előadótermében.

Az MDF csütörtöki közleményében az olvasható, az LMP megtisztelhette volna azzal a választókat, hogy a listavezetőjével képviselteti magát a Bokros Lajos által kezdeményezett miniszterelnök-jelölti vitán.

Mint írták, Schiffer Andrást várták a vitára, hogy a nyilvánosság előtt feltehessék neki egyebek mellett azokat kérdéseket: "komolyan gondolja-e az LMP a garantált minimum jövedelem bevezetéséről szóló elképzelését, amellyel azoknak is adna állami támogatást, akiknek egyébként is van munkajövedelmük"; valamint az "önmagát elkötelezett jogvédőként aposztrofáló LMP miért hallgat a Fidesz törvénytelen adatgyűjtéséről?"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

virag2211
2010. április 9. 08:52
Az LMP listavezetője azért nem akart elmenni, mert nem tudott volna mit válaszolni a Kóka család barátságáról. Közleményben és a felszólalásaiban persze cáfolni akarja, de ha egy kicsit megpiszkálná a média az ügyet lehet, hogy a végére kiderülhetne az igazság! Erre már sajnos nincs idő! Arra sincs, hogy összeszedjék az 5%+1 szavazatot szerencsére.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását