2024. május 17. - Paszkál

Orbán fajsúlyos intézkedésekkel kezdene

Orbán Viktor szerint ha a Fidesz nyeri a választást, akkor a parlament megalakulását követő első hónapon belül már komoly intézkedések születhetnek. Egyetlen napot sem lehet hagyni "kicsorogni az ujjaink között".
2010. április 9. péntek 08:02 - HírExtra
A pártelnök úgy látja, kampányuk sikerességét mutatja, hogy az emberek többsége tudja, melyek lennének a Fidesz első lépései kormányon, ezért "kezdő 11" helyett érdemes továbbra is általában beszélni a kérdésekről. A legfontosabbnak a "romeltakarítást" és a válsághelyzet elhárítását nevezte, valamint azt, hogy "ahol kifolyik a pénz, ott gátakat kell emelni".

A lehetséges kormánynévsorral kapcsolatban azt mondta: a külügy területén Martonyi Jánost azért kellett megneveznie, mert a következő kabinetnek szembe kell néznie néhány olyan, külügyi természetű feladattal, amelynek a munkáját már korábban el kellett kezdeni, és nem lehetett várni vele a választásokig. Felhívta a figyelmet a 2011 első félévi magyar EU-elnökségre, amellyel összefüggésben Brüsszelnek, az ország érdekében, tudnia kellett: ha a választás után változás történik Magyarországon, kivel kell majd folytatniuk azt a munkát, amelyet a mostani magyar külügyminiszterrel kezdtek meg.

Arra a kérdésre, hogy Pintér Sándor volt belügyminiszter kaphat-e feladatot egy új kormányban, Orbán Viktor úgy válaszolt: minden alkalmas ember kaphat feladatot. "Pintér Sándor alkalmas ember?" - szólt a kérdés. "Pintér Sándor alkalmas ember" - hangzott a pártelnöki válasz. Megerősítette azonban, hogy kizárólag a választók felhatalmazásának birtokában akar és mer beszélni egy lehetséges kormány névsoráról, szerkezetéről.

A választás két fordulója közötti miniszterelnök-jelölti vita eshetőségéről szólva azt mondta: a dolgok mostani állása szerint lehet vita, "megvárjuk vasárnap este az eredményeket, és ha még lesz értelme, akkor lehet".

Az interjú során a műsorvezető felmutatott egy Orbán Viktor által írt, a választókhoz szóló levelet, amelyet ő is megkapott. Ezzel összefüggésben a pártelnök megjegyezte: a választói névjegyzéket, vagyis a választók adatait az állam a választások előtt nyilvánosságra hozza, azt meg lehet vásárolni, s így az abban szereplő emberek neve, címe elérhető, lehet velük kommunikálni.

A Fidesz elnöke a műsorban kijelentette azt is, hogy pártja mindig is törvényesen, őszintén és a jogszabályokat minden tekintetben betartva kampányolt. Arra a kérdésre, hogy a választási bizottság állásfoglalásait kötelezőnek ismerik-e el magukra nézve, Orbán Viktor úgy reagált: kénytelenek, hiszen ez a törvényes rend.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását