2024. május 17. - Paszkál

Orbán: minden magyar emberre szükség lesz

Orbán Viktor szerint minden egyes magyar emberre szükség lesz annak érdekében, hogy az országot kirángassuk a mostani nehéz helyzetéből; a tanyákon élőkre épp úgy szükség van, mint a főváros belvárosi kerületében élőkre.
2010. április 8. csütörtök 06:58 - HírExtra
A Fidesz elnöke szerdán, egy Fülöpházához tartozó tanyán tett látogatásakor azt mondta: a mindenkori kormány feladata, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy mindenki a saját életformáját megválasztva élhessen Magyarországon.

Ha ez sikerül, akkor lesz Magyarország szabad ország - tette hozzá Orbán Viktor Csupor Lajos gazda tanyáján tett látogatásakor.

Orbán Viktor szimbolikusnak nevezte az országgyűlési választások előtt pár nappal a Kerekegyháza melletti tanyákon tett látogatását, mert ezzel is szerette volna jelezni, hogy mindenkire szükség van az elkövetkező évek embert próbáló feladatainak a közös megoldásához.

"Azért mert valaki tanyán lakik, az nem jelenti azt, hogy nem volna szükség postára, elérhető iskolára, normális közlekedésre vagy éppen ha bajba kerül, egészségügyi szolgáltatásra" - fogalmazott.

A közbiztonság helyzetét szomorúnak nevezte a Fidesz elnöke, hangsúlyozta azonban, hogy az államnak garantálni kell lakóhelytől függetlenül a védelemhez való jogot. Mindenki közös kívánságának nevezte, hogy biztonság legyen a városokban, a falvakban és a tanyákon is.

"Ne kelljen félni, aggódni nem csak személyünkben, a szeretteink miatt, hanem a két kezünk munkájának a gyümölcsét se kelljen veszélyben, vagy fenyegetettségben látnunk" - fűzte hozzá.
Orbán Viktor hangsúlyozta: a következő kormány feladata lesz a mezőőrség és a rendőrség megerősítése, a közrend garantálása az ország minden egyes, Budapesttől még oly távol eső sarkában is.

A miniszterelnök-jelölt szerint az elmúlt nyolc évben a kormányok nem tettek semmit azért, hogy a vidéken élők életkörülményei javuljanak."Magyarország, minden ellenkező híreszteléssel szemben egy mezőgazdasági ország, ahol nagyon magas a vidéki munkanélküliség" - mondta.
Határozott véleménye, hogy fejleszteni és korszerűsíteni kell a mezőgazdaságot, meg kell becsülni azt a tudást, amit a mezőgazdaságban élők gyűjtöttek össze.

Véleménye szerint a mezőgazdaságtól nem csak nyereséget kell várni, hanem azt is, hogy minél több embernek munkát tudjon adni.A változáshoz azonban minden tanyasinak is el kell menni szavazni - hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt, aki hozzátette, az sem lehet mentség, hogy messze van a szavazóhely, mert mindenkire szükség lesz.

Orbán Viktor szerint a mezőgazdaságot támogató, a közrend mellett elkötelezett új kormány el fogja végezni a saját munkáját, de ehhez az első lépést az embereknek kell megtenni: vasárnap el kell menni szavazni.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje Kerekegyházán látogatást tett Szabó Csaba és Csupor Lajos tanyáján is. Elbeszélgetett a háziakkal, megkóstolta a kínált házias ételeket és egy pohár bor is elfogadott.

Szabó Csaba gazda elmondta: 14 hektáron gazdálkodik. Földjének nagyobb része legelő, ahol juhokat is legeltet. Beszélt azokról a nehézségekről, amit az Európai Unió olykor szinte teljesíthetetlen előírásai tartalmaznak.

Orbán Viktor a beszélgetésben kifejtette: a választások után megalakuló kormány meg fogja találni azokat a lehetőségeket, és olyan szabályozást fog kidolgozni, hogy a kisebb gazdákat is meg tudjanak a mezőgazdaságból élni, a termékeiket a piacra tudják juttatni.

A tanyákon tett látogatása után a Fidesz elnöke Kerekegyházán az iskola tornacsarnokában mondott beszédet. A hatezer lakosú kisváros tornacsarnokában ezren szorongtak, több száz ember az épület melletti kivetítőn hallgatta a Fidesz elnökének beszédét. A tornacsarnokban és a parkban felállított kivetítőt néző emberek tapssal fogadták, hogy a miniszterelnök-jelölt ígéretet tette arra: megakadályozzák azt, hogy a magyar termőföld külföldiek kezébe jusson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását