2024. május 6. - Ivett, Frida

Morvai: visszaszerezzük a hazánkat

Megbüntetjük őket, mert mindenünket ellopták, felemeljük a fejünket és visszaszerezzük a hazánkat - ezekkel a szavakkal foglalta össze Morvai Krisztina Békéscsabán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos vidéki kampányzáró nagygyűlésén csütörtökön a párt programjának lényegét.
2010. április 8. csütörtök 21:28 - HírExtra
"Ha ezeket szavakat az elkövetkezendő két és fél napban - ahol csak lehet - elmondják, akkor jó esélyünk van arra, hogy meg fogjuk nyerni ezt az országgyűlési választást, de legalábbis olyan erővel fogunk bekerülni az országgyűlésbe, hogy a programunkat megvalósíthatjuk, és talpra állíthatjuk a kifosztott, megalázott, gyarmati sorba süllyesztett Magyarországot" - ajánlotta a párt államfőjelöltje a több mint kétezres hallgatóságának.

A politikus felszólalása előtt a pártzászlókat és árpádsávos, valamint magyar zászlókat lengető, a belváros sétáló utcájában összegyűlt szimpatizánsoknak bemutatkoztak a Jobbik békéscsabai, szarvasi és mezőkovácsházai jelöltjei, sőt az Új Magyar Gárda tagjaiból alakult dalárda több dalt is elénekelt - köztük a Székelyek esküje címűt is.

A szónok beszéde elején mozgósításra szólította fel híveit a hátralévő időszakban, mert szerinte a saját jövőjük, a családjuk és Magyarország jövője a tét a választáson.

"Most vasárnap fog eldőlni, hogy Magyarország visszavonhatatlanul gyarmati sorba süllyed-e, vagy pedig nekünk, magyar embereknek lesz hazánk, lesz független és büszke Magyarország" - jelentette ki.

Morvai Krisztina három pontban foglalta össze, hogy kik között kell választani, illetve mit jelent a radikális változás, az új erő, a Jobbik.

"Abban fogunk választani, hogy rabok legyünk vagy szabadok" - summázta, majd kérdéseket tett fel. Akar-e a választópolgár teljes körű igazságtételt és elszámoltatást az elmúlt 20 év politikus és gazdasági bűnözőivel kapcsolatban, akarja-e, hogy "a lenyúlt, elrabolt nemzeti vagyon visszakerüljön, ha kell vagyonelkobzással" - sorolta a szerinte elkerülhetetlenül szóba hozandó dilemmákat.

Második legfontosabb kérdésnek azt nevezte, hogy a magyar emberek sorsáról és az ország jövőjéről az itt élő emberek döntsenek-e, vagy "alárendeljük-e a nemzetközi nagytőke által irányított birodalomnak, és ezen belül az egyre koncentráltabb hatalmú +európai egyesült államoknak+ a magyar emberek sorsáról való döntést". Ez utóbbit gondolkodást "birodalmi gondolkodásnak" nevezte, amelyben Magyarországnak szolgasorsot szánnak.

A politikus szerint végül pedig azt kell eldönteni a szavazáson, hogy "akarjuk-e, hogy a magyar emberek teljes jogfosztottságban éljenek tovább akár a munkavállalókról, a vállalkozókról, vagy a gazdákról van szó", vagy lehet tenni valamit a jogfosztottság felszámolásáért.

Morvai Krisztina szerint azért kell a Jobbikra szavazni április 11-én, mert az elszámoltatás és a nemzeti önrendelkezés programját, továbbá a magyar emberek jogfosztottságának felszámolását egyedül a Jobbik képviseli hitelesen ezen a választásokon.

A csaknem egyórás beszédet többször is tapssal szakította meg a hallgatóság, a szónokot beszéde végén pedig a "Csak a Jobbik" jelszó skandálásával búcsúztatták hívei.

Békéscsabán a Jobbik Szabóné Kocziha Tündét, az LMP Gál István Eleket, a szocialisták Molnár Lászlót, a Civil Mozgalom Szabó Teréziát, a Fidesz-KDNP Vantara Gyula polgármestert indítja. Az előző választásokon a szocialista Molnár László nyerte el a mandátumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ignac
2010. április 13. 01:31
Kedves Krisztina !
Azt a bizonyos dolgot, nem visszaszerezni, hanem megtartani kellett volna!Udvos dolog lenne ,ha te es a hasonszoruek teljes
energiatokat megmaradt kicsi hazank felviragoztatasara forditavatok!Most azonban a rossz fara ugattok fel!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását