2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: nem lesz szükség "csontvázkereső brigádra"

Szabó Lajos szocialista politikus szerint nem lesz szükség "csontvázkereső brigádra" a választások után, mert aki akar, meggyőződhet a költségvetés valós állapotáról.
2010. április 2. péntek 12:03 - HírExtra
Az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának szocialista alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: csak az nem fogja tudni a választások után, hogy mi a költségvetés valós helyzete, akiben nincs meg a szándék, hogy megtudja.

A szocialista pártnak konkrét, számon kérhető választási programja van, melynek megvalósítására a párt garanciát tud vállalni - jelentette ki.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára a sajtótájékoztatón kiemelte: a tárca még soha ennyi jelentést nem tett közzé az államháztartás helyzetéről, mint az elmúlt időszakban.

Közölte: a PM felajánlotta a pártok képviselőinek, áttekinthetik a költségvetés helyzetét. A Fidesz azonban kormányra kerülése esetén arra készül, hogyan tud majd elszakadni attól, hogy az ígéreteit teljesíteni kelljen - jegyezte meg.

Hozzátette: az Állami Számvevőszék legutóbbi véleményében azt állapította meg, hogy csontvázak nincsenek, kockázatok azonban vannak bizonyos kiadási tételeknél.

Katona Tamás megemlítette, hogy a nyugdíjak reálértéke most 32 százalékkal magasabb, mint volt 2001-ben, a polgári kormány idején.

Hangsúlyozta, hogy a Fidesz kormány idejéhez képest nőtt a születéskor várható időtartam és jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság szintje is.

Az államtitkár szerint a Bajnai-kormány eredményesen kezelte a válságot, jövőre már gazdasági növekedéssel számol a jelenlegi kormány, amivel együtt növekedhet a bérek reálértéke is.

A szocialista kormány megteremtette a fenntartható nyugdíjrendszer feltételeit is - tette hozzá.

Szabó Lajos beszélt még arról, hogy bár a Fidesz állandóan az adócsökkentésről beszél, leírt anyagaikban az adócsökkentés szó nem található meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy ugyan a polgári kormány csökkentette a tételes tb-járulékot, azonban a tételes egészségügyi hozzájárulást növelte, ami a kis-, és középvállalkozásokat sújtotta a legnagyobb mértékben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

z_zalai
2010. április 2. 16:27
Hiszi a piszi!

Komolyan gondolja egy szocialista politikus, hogy amit mondanak az emberek, azt el is hiszik. Értem én hogy vannak akik még igen, vagy még mindig. De a döntő többség már csak kínjában mosolyog ezeken... itt a vége fiúk!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását