2024. május 19. - Ivó, Milán

Halál vár a legádázabb sorozatgyilkosra

Halálra ítélték az Egyesült Államok talán legveszélyesebb sorozatgyilkosát; Rodney Alcala 30 gyilkosságot vallott be, de lehet, hogy akár 130 áldozata is volt - írta csütörtökön az amerikai sajtó.
2010. április 1. csütörtök 22:51 - HírExtra
A 66 éves férfi nem tanúsított bűnbánatot, szenvtelenül hallgatta végig, amikor egy kaliforniai bíróságon kimondták a méreginjekcióval végrehajtandó halálos ítéletet. Alcalát - aki a 70-es években hajtotta végre borzalmas tetteit - négy nő és egy 12 éves lány kegyetlen meggyilkolásáért ítélték el. A sorozatgyilkos úgy vadászott nőkre és lányokra, hogy felajánlotta nekik: lefotózza őket.

A rendőrség nyilvánosságra hozta több mint 100 ismeretlen nő és lány fényképét, amelyeket Alcala készített. Iskolás korú lányokról és 20-30 éves nőkről van szó. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a fotókon - amelyeket Alcala egy titkos széfjében találták meg Seattle-ben - a sorozatgyilkos áldozatai láthatók.

Alcala széfjében több mint ezer fotót találtak, többségük ártatlan, parkokban és tengerparton készített fénykép, de több lány le is vetkőzött neki.

Matt Murphy ügyész szadista gyilkosnak, gonosz szörnyetegnek nevezte Alcalát. Claiff Shepard nyomozótiszt azt mondta, Alcala szinte Hitlerhez hasonlítható, olyan embertelen módon végzett áldozataival. A férfi - akinek 160-as az intelligenciahányadosa - megerőszakolta a nőket és lányokat, majd addig fojtogatta őket, amíg elvesztették eszméletüket, végül felélesztette és meggyilkolta őket.

A Santa Ana-i bírósági tárgyaláson Alcala - aki saját maga ügyvédje volt - nevetett és beszélgetett, még azután is, hogy bűnösnek találták négy Los Angeles-i nő 1977 és 1979 közötti meggyilkolásában.

Az amerikai igazságszolgáltatásnak 30 évre volt szüksége, hogy bizonyítsa Alcala bűnösségét. A férfit korábban már kétszer bűnösnek találták egy 12 éves lány 1979-es meggyilkolásában, de a fellebbviteli bíróságok mindkétszer felmentették. Az ügyészek négy másik nő meggyilkolásának vádjával együtt 2006-ban újra benyújtották a keresetet, miután DNS-minták és egyéb nyomok segítségével bizonyítani tudták, hogy Alcala bűnös.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását