2024. június 2. - Kármen, Anita

23 év után azonosították a sorozatgyilkost

A 17 fiatal férfival végző Jeffrey Dahmer után újabb sorozatgyilkost azonosítottak az amerikai Milwaukee-ban megoldatlan bűnügyek DNS-mintáinak újbóli összevetésével.
2009. május 22. péntek 06:51 - HírExtra
Az illető, akinek személyazonossága (még) nem ismert, legalább hat afroamerikai utcanőt gyilkolt meg 1986 és 2007 között, és szexuális kapcsolatot létesített egy fiatal fehér lánnyal is, akit talán más ölt meg.

Wisconsin állam rendőrsége több mint kéttucat megoldatlan gyilkosság helyszínéről származó DNS-nyomokat felülvizsgálva állapította meg, hogy a hat fekete prostitutált és a fehér lány esetben ugyanazon tettesről van szó.

A sorozatgyilkosnak tulajdonított gyilkosságok közül az első 1986-ban, a legutóbbi 2007-ben történt. A sorozatgyilkosról megállapították, hogy közösült egy 16 éves, hazulról elszökött lánnyal, akit egy üresen álló ház mögött találtak meg elvágott torokkal, lehúzott nadrággal 1995-ben. A rendőrség szerint talán nem a sorozatgyilkos ölte meg a drogfüggő lányt, de tudhatja, hogy ki tette.

A meggyilkolt fekete prostituáltak többségét is üresen álló házakban találták meg.

A Wisconsin állambeli Milwaukee utolsó ismert sorozatgyilkosa a hírhedt Jeffrey Dahmer volt, aki melegbárokban portyázott áldozatok után. Ő 17 fiatal férfit, illetve fiút ölt meg 1978 és 1991-es letartóztatása között, áldozatainak bizonyos testrészeit a lakásán találták meg.

Dahmer többszörös életfogytiglani büntetését töltötte, míg 1994-ben egy rabtársa agyon nem verte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását