2024. június 1. - Tünde

MKP: öröm az ürömben

Bár egyetlen képviselőjelöltet sem tudott állítani az idei parlamenti választásra a Száva Vince nevével fémjelzett Magyarországi Kisebbségek Pártja (MKP), a politikai szervezet vezetője "történelmi sikerként" értékeli az ajánlócédula-gyűjtési akciójukat.
2010. március 23. kedd 16:00 - HírExtra
A pártelnök az MTI-nek kedden azt mondta: több mint 60 ezer ajánlást gyűjtöttek, de egyik jelöltjük sem tudta összeszedni az induláshoz szükséges 750 érvényes kopogtatócédulát.

Száva Vince az MTI-nek azt mondta: minden idők legnagyobb harcát vívták a nagy pártok ellen a kisebb politikai szervezetek az ajánlócédulákért, és ebben a hatalmas küzdelemben "nagyon szép eredményt ért el" az MKP, mert "ellenszolgáltatás nélkül" több mint 60 ezer cédulát tudtak jelöltjeik és aktivistáik gyűjteni az országban, és ezt "történelmi sikerként" értékelik.

Állítása szerint 100 jelöltet kívántak állítani az idei országgyűlési választásokon, de egyikük sem érte el a 750-es darabszámot; volt akinek 38, és volt akinek 150 darab hiányzott - mondta, hozzátéve, céduláik 40 százalékát a nem roma kisebbséghez tartozóktól kapták.

Száva Vince azt mondta: az összegyűjtött ajánlószelvényeket már megsemmisítették, és kijelentette, céduláikkal nem támogattak egyetlen politikai pártot sem, mert - mint fogalmazott-, nem az volt a céljuk, hogy hatalomhoz segítsenek bárkit is, hanem az, hogy ők képviselhessék a kisebbségeket a parlamentben.

Az MKP elnöke azt mondta: az, hogy végül egyetlen jelölte sem tudtak állítani, lelkileg nem töri meg őket, már készülnek az őszi önkormányzati választásokra, és 2014-ben újra rajthoz állnak az országgyűlési választásokon.

A pártelnök közlése szerint továbbra is minden jogi eszközzel fellépnek a Jobbik és politikája ellen, hogy a radikális párt ne tarthassa félelemben a zsidókat, a romákat, a jóérzésű embereket.

Az MKP a 2006-os országgyűlési és a 2009-es EP-választásokon is jelezte indulási szándékát az OVB-nél, de sem az egyéni képviselőjelöltekhez, sem pedig az országos lista állításához szükséges számú ajánlószelvényt nem tudták összegyűjteni akkor sem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását