2024. április 29. - Péter

A roma önkormányzat fizetne is

Százezer forint nyomravezető díj felajánlásáról döntött keddi rendkívüli testületi ülésén a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat a múlt heti, helyi romák ingatlanjait ért Molotov-koktélos támadás miatt.
2010. március 23. kedd 21:23 - HírExtra
Németh Zsolt, a siófoki cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta: az önkormányzat saját büdzséjéből felajánlott összeget az is megkaphatja, akinek tudomására jut siófoki romák ellen készülő támadás, és arról tájékoztatja a rendőrséget.

"A nyomravezetői díjat egyfajta prevenciónak is szánjuk, hogy ne történhessen több, a múlt csütörtökihez hasonló atrocitás". A múlt heti eset óta újabb támadás nem érte a helyi romákat, vagy ingatlanjaikat, de a "lelkekben még rémület van"- tette hozzá.

Múlt csütörtökön Siófok délkeleti városrészben egy lakóingatlanra gyúlékony anyagot (Molotov-koktélt) tartalmazó üveget dobtak. A rendőrök a helyszíni intézkedések során hasonló gyúlékony anyagot tartalmazó üveget fedeztek fel további három ingatlannál is, amelyek egyikénél kisebb kárt is okozott a begyulladt anyag.

Személyi sérülés nem történt.
A rendőrség közveszéllyel való fenyegetés miatt indított eljárást az ügyben, szakértőket is bevont a nyomozásba, és megerősített járőrszolgálatot tart azóta is Siófok érintett városrészében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását