2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz két éven belül visszahozza a Kánaánt

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint Magyarország két éven belül visszanyerheti azt, amit az elmúlt nyolc évben elveszített.
2010. március 23. kedd 21:30 - HírExtra
"Csodák nyilván nincsenek, de amilyen változási hangulatban van az ország, ahogy 1945 után, úgy most is megvan a lehetősége, hogy talpra álljon és újra a közép-európai régió éllovasa legyen" - mondta a volt pénzügyminiszter kedden a baranyai Szentlőrincen, lakossági fórumon.

A helyi művelődési ház színháztermébe nagy taps kíséretében belépő politikus mintegy száz fős közönsége előtt a munkahelyteremtést nevezte a siker legfontosabb feltételének. Hangsúlyozta: a Fidesz terve, hogy tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen.

Közölte, amikor pártja 2002-ben átadta a kormányzást, a munkanélküliségi ráta 5,6 százalékos volt, ma 10,8 százalékos, a regisztrált álláskeresők száma pedig 654 ezer.
Varga Mihály szavai szerint a Fidesz programjában - így a munkahelyteremtés tekintetében is - egyelőre irányokat jelölt ki, konkrét javaslatokkal akkor tud előállni, ha megismeri az államkassza valós helyzetét.

Úgy vélte: az új állások létrehozása érdekében szükség lesz a kis- és középvállalkozók támogatására, helyzetbe hozására, terheik könnyítésére, ugyanúgy, mint piacvédelmi intézkedésekre, a feldolgozó- és élelmiszeripari kapacitások bővítésére.

A Fidesz alelnöke szólt arról is, hogy fontos feladat az önkormányzatok további eladósodásának megfékezése, továbbá a mentelmi joggal kapcsolatos szabályozás megváltoztatása. Utóbbira azért, hogy "köztörvényes ügyekre ne legyen érvényes a mentelmi jog".

Varga Mihály a nyugdíjakkal kapcsolatban megjegyezte: pártja választási győzelme esetén garantálja a nyugdíjak reálértékének megtartását, és azt is, hogy nem hagyják az állami nyugdíjrendszer privatizálását.

A több mint kétórás lakossági fórumon többen tréfás megjegyzéseket fűztek a politikus mondandójához. Amikor Varga Mihály szándékosan félbehagyott egy mondatot, várva, hogy valaki befejezze, rögtön érkezett a válasz a sorok közül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását