2024. május 19. - Ivó, Milán

BKV-s exodus a lakótelepen

Hiába a szándék és a jóindulat, a BKV-s munkaszervezés keresztül húzza az utas számításait - avagy kis esti exodus Békásmegyeren.
2010. március 20. szombat 16:47 - Csabai Gábor
Bankkártyás fizetési lehetőség és este nyolcig van nyitva – ez a kitétel 2007 óta egyre több BKV-s jegypénztárra érvényes. Hiába azonban a cég részéről az újítás – az utazók felől pedig bérletvásárlás – szándéka, érthetetlen okokból szerda este mégis akadályba ütközött a szabálykövető utas.

Ez az elmélet – lehet, hogy csak a véletlen műveként és csak akkor –, de szerdán megdőlt a békásmegyeri HÉV-állomáson. Naiv ügyfél úgy gondolta, lejáró bérlete helyett még idejében vásárol újat. Bízván a XXI. század vívmányaiban, no meg abban, hogy a BKV honlapján lévő adatok szerint este nyolcig tart nyitva a békásmegyeri pénztár, naiv ügyfél kártyájával előre megindult a kivilágított ablak felé.


Bankkártyás fizetés
A BKV honlapja szerint Budapesten 31, a város határain túl pedig kettő pénztárban lehetséges bankkártyával fizetni. Az ilyen bérletpénztárak hétköznap reggel hattól este nyolcig tartanak nyitva, így feltételezhető, hogy zárás előtt 15 perccel is megoldható a készpénz nélküli vásárlás.
Ámde a két pénztár közül csak egy volt nyitva, történetesen a kártyaolvasóval nem rendelkező fülke. Az ott ülő hölgy szerint a kártyás kolleganője délután ötkor hazament – azért akkor, mert a műszak szerint addig tart a munkaideje. Így tehát hiába jelzi este nyolcig nyitva tartónak a kártyás pénztárat a BKV honlapja, szerdán háromnegyed nyolckor lehetetlenné vált készpénz nélkül hozzájutni a bérlethez. Az meg kifejezetten érthetetlen, hogy a nyolcig nyitva tartó pénztáros miért nem ült át a kártyaolvasóval rendelkező munkahelyre. Azt pedig végképp halkan jegyezzük meg, hogy a 100 milliós utastájékoztató rendszer sem működött: a HÉV-szerelvények menetrendjét mutató képernyők egyik felén hibaüzenet volt látható, a másik fele pedig egyáltalán nem mutatott semmit.

Megkérdeztük az esetről a BKV-t is. Írásban eljuttatott érdeklődésünkben rákérdeztünk arra is, vannak-e létszámbeli gondok a pénztárosok körében, esetleg kevesen vannak-e? Levelünkre eddig nem érkezett válasz. A vállalat honlapján található álláshirdetések között mindenesetre nem keresnek jegypénztáros munkakörbe embereket.
Forrás: HírExtra.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását