2024. április 20. - Tivadar

Kolompár Orbán leadta a megfelelő számú kopogtatócédulát

Leadta ajánlószelvényeit és a választási bizottság döntésére vár Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki a Borsod megyei Ózd térségében indul országos mandátumért.
2010. március 17. szerda 17:46 - HírExtra
Az Országos Választási Iroda honlapján közzétett tájékoztatás szerint Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg magát az OCÖ és MCF elnök.

Kolompár Orbán ellen három ügyben is folyik eljárás a Kecskeméti Városi Bíróságon, amelyet egyesítettek. A roma politikus 2009-ben az Európai Parlamenti választásokon szintén jelöltként szerepelt, így az ellene már akkor zajló gazdasági bűncselekményekben folytatott eljárást fel kellett függeszteni, mert a választási eredmény jogerős kihirdetéséig mentelmi joga volt. Kolompár Orbán 2003-tól OCÖ elnök.

Az MCF egyébként 2006-ban is elindult az országgyűlési választásokon, országos listát is állítottak, de országosan mindössze négy és félezer szavazatot tudtak begyűjteni.

Roma vezetők is indulnak


Roma vezetők indulnak országos mandátumért Borsod-Abaúj-Zemplénben, Dancs Mihály és Bordás Géza a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) színeiben méretteti meg magát.

Dancs Mihály a Borsod megyei 11-es számú választókerület, azaz Szerencs és térségének jelöltje, míg Bordás Géza a tiszaújvárosi, 12-es választókörzetben indul.
Dancs Mihály, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökhelyettese, a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei elnöke, akit nem jogerősen csalás és magánokirat-hamisítás miatt ítéltek el. Három év öt hónapi letöltendő börtönbüntetést kapott, és az elsőfokú határozat kihirdetéséig előzetes letartóztatásban volt.

Bordás Géza, a Borsod megyei cigány kisebbségi önkormányzat képviselője, az előző ciklusban az országos cigány önkormányzat alelnöke volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását