2024. április 29. - Péter

Ezúttal az MSZP mondja: mondjon le!

Az MSZP szerint nincs helye demokratikus pártban, demokratikus közéletben a fideszes Molnár Oszkárnak, aki hazugságokkal, rágalmakkal jellemzi a roma közösséget, hangulatot, gyűlöletet kelt ellenük.
2009. szeptember 17. csütörtök 17:33 - HírExtra
Fogarasiné Deák Valéria, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottságának szocialista alelnöke az MTI-vel közölte: pártja szerint Molnár Oszkárnak már le kellett volna mondania az országgyűlési mandátumáról és a polgármesterségről.
Szavai szerint Molnár Oszkár nem méltó közfeladat ellátására, nem méltó arra, hogy közpénzből közhivatalt töltsön be.

Az MSZP-s képviselő hozzátette: a dolgot nem lehet elbagatellizálni, nem lehet azt mondani, hogy helyi ügy, hogy nincs országos relevanciája. Molnár Oszkár ugyanis a Fidesz országgyűlési képviselője, szavainak súlya van, gondolataiért, vállalnia kell a felelősséget, Edelényben épp úgy, mint az Országgyűlésben, és ezekért a szavakért a Fidesznek is vállalnia kell a felelősséget.

Ha az ellenzéki párt megtűri a soraiban Molnár Oszkárt azzal az egyetértését sugallja, azt, hogy Magyarországon a romákkal bármi megtehető, róluk bármi büntetlenül állítható - vélekedett.

Fogarasiné Deák Valéria közölte: értetlenül állnak a Fidesz soraiban ülő romapolitikusok előtt, ugyanis Járóka Lívia, Farkas Flórián, Varga József, valamint a jobboldali párttal együttműködő roma szervezetek, hallgatnak. Nem hihetjük, hogy ez a hallgatás egyetértést jelent - közölte.

AZ MSZP-s képviselő ezt arra hivatkozva mondta, hogy az ATV Civil a pályán műsorának keddi adásában Molnár Oszkár egy DVD-vel érkezett, hogy bizonyítsa korábbi állítását, amikor egy testületi ülésen arról beszélt, "a cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni", majd hozzátette: "utánajártam és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorékgyereket szüljön".

A politikus által a televízióba bevitt felvételen - amely a tv honlapján megtalálható - egy Glonczi Tibor nevű, magát romának valló férfi azt mondta, a cigányság leszakadó rétegeiben vannak olyanok, akiket a szegénység rávisz arra, hogy gyógyszereket szedjenek. A polgármester szavait igazoló nyilatkozó személyes tapasztalataira hivatkozva arról is beszélt, hogy volt olyan roma nő, aki ivott, majd "markostul" vette be a gyógyszert, amire ő megkérdezte, miért csinálja ezt, a nő válasza pedig az volt: majd több lesz a családi pótlékja.

Fogarasiné Deák Valéria szerint Molnár Oszkár vérvádat fogalmazott meg a cigányokkal szemben, és ilyen súlyos vádnál nem bizonyíték az, ha talál valakit, aki egy homályos történetből ugyanazt következteti, amit ő állít.

A kormánypárti képviselő azt mondta, nem minden alapot nélkülöz, ha azt állítják: az ilyen beszéd, az ilyen gondolatok vezettek oda, hogy Magyarországon ártatlan roma állampolgárokat gyilkoltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

dojika
2009. szeptember 18. 06:53
Tróger komcsik,mivan?Nyaljátok a cigányok seggét a szavazatokért?
Aztán utána ugyanúgy hátbaszúrjátok őket, mint a nyugdíjasokat!!! Még az is hazugság,amit kérdeztek!!!!! FUJJJJJ!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását