2024. május 16. - Mózes, Botond

Medgyessy: nevetséges, hogy mindenki évet értékel

Medgyessy Péter szerint nevetséges dolog, és nem is látja igazán értelmét, hogy "mindenki tart egy évértékelő" beszédet.
2010. március 11. csütörtök 15:40 - HírExtra
Az MSZP jelenéről, illetve Gyurcsány Ferenc március 19-i nyilvános értékelő beszédéről szólva Medgyessy Péter azt mondta: "nevetséges dolog, hogy mindenki tart egy évértékelőt". Hangsúlyozta, évértékelőt általában a felelős miniszterelnök tart, az ellenzék már nem évértékelőt tart, hanem elmondja a véleményét a kormány tevékenységéről, ismerteti a jövőképét.

"Mindenki tart egy évértékelőt? Nem látom igazán értelmét, és egy (...) picit komolytalanná teszi ezt a fogalmat" - fejtette ki.

A volt kormányfő véleménye szerint ha ezt nem olyan "nagyképűen" nevezik, hogy évértékelő, "hanem Gyurcsány azt mondja, hogy ő meg akar újból szólalni, és vissza akar jönni a politikába - ami egyébként nem hiszem, hogy nagyon jót tesz a szocialistáknak -, akkor ehhez neki joga van; ez az ő felelőssége, hogy javítani vagy rontani akarja a szocialistáknak az esélyét".

Arra a felvetésre, hogy egyesek szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő talán "megpuccsolta" őt, Medgyessy Péter úgy válaszolt: "talán"."Amikor megismertem (Gyurcsány Ferencet), akkor úgy láttam, hogy ez jó képességű, komoly perspektívájú fiatalember. Az ember tévedhet" - fogalmazott.

A várható választási eredményről szólva azt mondta: szerinte a szocialistáknak lesz körülbelül nyolc évük arra, hogy "törjék a fejüket, hogy megújuljanak". A szocialista pártnak szüksége van egy eszmei, egy személyi és egy morális megújulásra; erről szól majd a baloldal számára a következő nyolc év, valamint arról, hogy egyensúlyt próbáljon teremteni a parlamentben az egyébként rendkívül erős Fidesz-pozícióval szemben - tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról mond összegző beszédet a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén március 19-én - erősítették meg a szervezet ügyvivői kedden. Az MTI úgy tudja, Gyurcsány Ferencet a szervezet kérte fel a beszéd megtartására.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 11. 16:35
Nem gondoltam volna, hogy valaha egyet fogok érteni Megyóval!

Szerencsére Gyurcsány nem hallgat rá, és tovább fogja rombolni az mszp népszerűségét!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását